CONCLUSIONS

El passat 10 de juny es va celebrar a Madrid la IV Jornada Nacional de formació i desenvolupament professional d’Infermeria del Treball.

La Comissió d’Infermeria del Treball del Col·legi de Tarragona va estar present. La jornada va comptar amb la presència del Conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, el director general d’Ordenació Professional del MSSI, la vicepresidenta del Consell General d’Infermeria a Espanya i el director l’ISCIII.

La presidenta de l’FEDEET va aprofitar el fòrum i la presència dels membres de la taula per recordar-los assumptes pendents rellevants per a la nostra especialitat: acreditació d’unitats multiprofessionals per al desenvolupament de l’especialitat, creació de places EIR i necessitat d’augment de cursos de formació de postgrau. Es va destacar que sent l’única especialitat que compta amb una norma d’obligat compliment, el Reial decret 843/2011, de 17 de juny, pel qual s’estableixen els criteris bàsics sobre l’organització de recursos per desenvolupar l’activitat sanitària dels serveis de prevenció, no s’entén la problemàtica per crear places de residents i llocs de treball d’aquesta especialitat. Davant aquesta situació els professionals de la infermeria del treball han de ser actius en la reivindicació del seu camp competencial, buscar la participació en altres àrees de la infermeria així com en les unitats docents de les facultats d’infermeria. És crucial donar visibilitat a la rendibilitat de les unitats de salut laboral. Es va destacar la importància de la incentivació de la formació continuada entre els infermers del treball per al desenvolupament i evolució de l’especialitat.

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×