EL dimecres 24 de febrer va tenir lloc la Jornada d’actualització Dona i Sòl Pelvià  organitzada pel Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona des de  la  seva comissió de llevadores.

L’abordatge de la Jornada va ser des d’un  punt de mira multi disciplinar, participant més de 160  infermeres, llevadores, fisioterapeutes i ginecòlegs.

Les diferents perspectives van ser enfocades a millorar la salut de la dona segons les seves necessitats individuals  ja sigui des de la prevenció i detecció de les disfuncions del sol pelvià ( incontinència orina i fecal, prolapses uterins, afectacions sexuals,…) fins al tractament des de la consulta de la llevadora durant l’embaràs, post part i a la consulta de preventiva ginecològica . Destacant la necessitat del treball conjunt multidisciplinar, en una unitat de patologia de sòl pelvià on les dones poden accedir amb facilitat i afrontar els tractaments per millorar  la seva qualitat de vida.

Part important es l’acompanyament a la dona de part  per intentar preservar la integritat del terra pèl vic  . Detectar les lesions després d’un part i com tractar-les adequadament per evitar seqüeles des d’un punt de vista ginecològic  . L’abordatge  del  tractament de fisioteràpia a l’iniciar els tractaments rehabilitadors de la musculatura (  exercicis de kegel, gimnàstica abdominal hipopressiva, boles ,vibradors , …) diferenciant quan i no hi ha cicatrius i la importància d’una correcta valoració de la zona i de la resta del cos.

Novedoses les tècniques ambulatòries amb láser, de patologia de sol pelvià que milloren la incontinència urinària d’esforç i altres síndromes  i les teràpies emergents amb àcid hialurònic i plasma ric en plaquetes per a la patologia vulvar. Encara que com varen dir els ponents, es necessita temps per la publicació d’estudis que evidenciïn els resultats.

La valoració dels assistents  i de l’organització ha estat molt positiva de cara l’aplicació pràctica en l’àmbit de treball. Els professionals coincideixen en  continuar profunditzant en els  coneixements del  sòl pelvià  per millorar la qualitat de vida de les dones.

               

               

     

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×