Generalitat de Catalunya – Altres acords del Govern

El Govern ha autoritzat el Departament de Salut a actuar contra el Reial Decret Llei que regula la indicació de medicaments per part dels professionals d’infermeria. El decret incorpora unes modificacions, no tractades al Consejo Interterritorial del Sistema Nacional de Salud, que obliga a l’obtenció d’una acreditació mitjançant un curs de formació per a una funció que ja li és pròpia i que desenvolupa ordinàriament a Catalunya.

Salut considera que la indicació dels professionals d’infermeria de medicaments o productes sanitaris, lliures de recepta mèdica, aporta un valor afegit davant l’automedicació, com es pot veure en les consultes d’infermeria de l’atenció primària.

En aquest sentit, el Departament de Salut actuarà amb la finalitat de potenciar aquesta funció professional d’acord amb el conveni signat amb el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya i els Col·legis Oficials d’Infermeres i Infermers de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

En relació als medicaments que requereixen prescripció mèdica i en l’àmbit de l’actuació integral i integrada, s’establiran els acords previstos ja per la Ley de Ordenación de las Profesiones Sanitarias (LOPS), entre els col·legis professionals pertinents.

 

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×