Davant la convocatòria electoral del proper 27 de setembre, la totalitat dels  consells i col·legis professionals sanitaris catalans han fet públic un manifest sobre el sistema sanitari de Catalunya en el moment polític actual. 

Podeu accedir al manifest en aquest enllaç.

Els consells i col·legis professionals sanitaris reiteren el seu compromís amb la defensa i la millora d’una sanitat pública de qualitat i universal en la Catalunya del futur, i reclamen que Catalunya pugui disposar plenament de les estructures i dels recursos necessaris per dissenyar-la i finançar-la de manera justa i adequada i poder assegurar-ne així la sostenibilitat. En la situació actual, emmarcada per la crisi econòmica i un finançament  insuficient, la qualitat bàsica del sistema s’ha mantingut bàsicament pel compromís ètic dels professionals. Els col·legis recorden que el model sanitari català ha estat un èxit col·lectiu, reconegut com un dels millors del món segons els indicadors de salut, i està preparat per assumir els reptes d’excel·lència en tots els àmbits (assistència, formació, recerca i innovació) que planteja el nou context polític dins del marc europeu, i afrontar canvis per millorar l’organització del sistema sanitari per fer-lo més proper a les persones.

Signen el manifest el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya, el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, el Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya, el Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya, el Col·legi de Psicolgia de Catalunya, el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya i el Col·legi de Podòlegs de Catalunya.
Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×