El passat dimarts, dia 12 de maig, coincidint amb el Dia Internacional de la Infermeria, es va presentar a la seu del Sistema d'Emergències Mèdiques  la "Guia d’actuació infermera d’urgències i emergències prehospitalàries del SEM". El document ha vist finalment la llum després de molts mesos de feina i més de 60 professionals del SEM implicats.  Aquest document s'esdevé com a referència formativa, de treball i recerca en el camp de l'atenció a les demandes urgents de salut en l'àmbit extrahospitalari.  L'acte va ser presentat pel Director General del SEM, Dr. Francesc Bonet, que va destacar la presencia fonamental de la infermera en aquest camp.
A continuació, la Degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya, Il·ltr. Sra. Montserrat Teixidor, va referir-se a la guia com una eina innovadora, que ha sabut tindre en compte el caracter multidisciplinar de les emergències.
La Sra. Elena Casto, sotscap territorial de Lleida i Alt Pirineu del SEM i representant de l’equip de coordinació i redacció del document, va ser l'encarregada de presentar el document, com s'ha estructurat, els capítols que hi podem trobar i els aspectes pròpiament infermers que s'hi han inclòs.
El Col·legi d’Infermeres i Infermers de Tarragona va estar representat per la Sra. Gloria Clarasó, infermera de Crítics i participant en la el·laboració de continguts.
"El document és una compilació de procediments estàndards d’emergències i urgències prehospitalàries, enfocat a l’atenció infermera en aquest àmbit, amb una visió bifocal basada en el model de L. J. Carpenito, que recull la vessant holística de la professió en el seu rol autònom, tant pel que fa als aspectes fisiopatològics com pel respecte dels drets de la persona i l’atenció a familiars,  i la visió biomèdica de la professió en el seu rol de col·laboració amb els professionals mèdics".
Cal assenyalar que a Catalunya el sistema d'atenció sanitària extrahospitalària va patir un profund canvi de model l'any 2006. Ara, davant la proposta d'un nou model d'atenció extrahospitalària,  el SEM dota la infermera amb una eina de treball autònoma, amb l'objectiu de la millora de la qualitat assistencial.
Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×