El 5 de maig es celebra el  dia Internacional de la Llevadora. Enguany el lema que anuncia la ICM ( International  Confederation Midwife) és “Llevadores per a un futur millor”.

Invertir i fomentar la professió de Llevadora significa donar un servei eficaç, accessible, disponible i de qualitat a les dones i les seves famílies arreu del món.

Una Llevadora degudament capacitada i regulada conforme les normes internacionals pot subministrar el 87% de les cures essencials a les dones i els seus nadons. La revista mèdica britànica “The Lancet” ha identificat diferents resultats com a conseqüència de l’atenció de les Llevadores, tals com  menys parts prematurs, menys intervencions durant el part, major ús d’anticoncepció, augment de la lactància materna i hospitalitzacions més breus.

És important donar a conèixer, a la població i als gestors sanitaris, el paper que juga de la nostra professió envers el manteniment i la millora de la salut sexual i reproductiva.

El passat 16 d’abril  al Col·legi ens vam reunir més de la meitat de Llevadores col·legiades a la província de Tarragona amb la Jornada “La llevadora l’art d’acompanyar nous temps de la maternitat” on es va poder intercanviar diferents perspectives de treballar la maternitat de forma fisiològica i respectuosa.

Us volem fer arribar la invitació  de la ICM a participar a “Somnis per al naixement”. Consisteix en enviar una foto i un missatge per correu electrònic a la ICM communications@internationalmidwives.org i/o penjar-la al facebook o al twiter. Utilitzar el hashtag #IDM2015 y el hashtag especial #Dreams4birth, Referent a les següents preguntes: ¿quins són els seus pensaments, idees i sentiments sobre com hauria i ha de ser el naixement?¿ I perquè això és tan important per a vostè i com podem que els nostres somnis es facin realitat?. Més informació: http://internationalmidwives.org/news/?nid=252

El 5 de maig  com cada any  la ICM fa una conferència de 24 hores Virtual que cobreix una àmplia gama de temes amb ponents de tot el mon. Més informació:   http://vidm.wikispaces.com/VIDM+2015

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×