Redacció.- El Consejo General de Enfermería, presidit per Máximo González Jurado, i el sindicat SATSE s'han reunit aquest dimarts amb representants del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat per constituir oficialment el Grup Infermer del Fòrum de les Professions Sanitàries, en el que participen representants de metges i infermers.
Al terme de la trobada, les sensacions dels representants infermers estaven molt lluny de ser positives: els avenços que s'esperaven respecte als acords contemplats per a la professió infermera no s'han produït. Per aquest motiu, el president del Consejo General de Enfermería qualificat la reunió com un "mer formalisme" i ha assegurat que no s'entén "per a què se'ns ha convocat quan no s'ha portat a la reunió ni una sola proposta, cap contingut, res de res. És molt difícil treballar en aquestes condicions. Serà difícil que puguem continuar mantenint una relació amb el Ministeri de Sanitat ", ha assegurat Máximo González Jurado.
Els membres del grup infermer han denunciat una manca de voluntat política per fer realitat el compromís del ministre de tirar endavant el reial decret de prescripció infermera i el desenvolupament definitiu de les especialitats d'infermeria. El president dels infermers ha recordat que hi ha un compromís signat entre la professió i l'anterior ministra de Sanitat que el seu successor en el càrrec, Alfonso Alonso, es va comprometre a complir. No obstant això, pels gestos observats avui, els infermers entenen que aquesta no és la intenció actual del ministeri. González Jurado ha recordat al Ministeri que malgrat la proximitat de la campanya electoral, la seva obligació és "seguir governant dia a dia perquè la Sanitat no s'atura".
Per la seva banda, Rafael Reig, Secretari General d'Acció Sindical de SATSE, ha assegurat que des del seu sindicat "no podem dir que la reunió hagi estat positiva, sinó tot el contrari. Ha estat un fracàs, perquè no tenia contingut. Entenem que la intenció del Ministeri era guanyar temps per no complir els compromisos que tenia adquirits amb la professió ". En aquest sentit, Reig ha explicat que per retardar l'aprovació de la prescripció infermera, el Ministeri "ara argumenta un seguit de qüestions tècniques i jurídiques, però la veritat és que fa més d'un mes que es va aprovar el Reial decret en el Consell Interterritorial i el ministre encara no ha plasmat la seva signatura perquè vagi al Consell d'Estat ".
Tant el Consell General d'Infermeria com el sindicat SATSE han expressat la seva decisió de no tornar a seure al Grup Infermer del Fòrum de les Professions Sanitàries si no s'ofereix una agenda concreta i una voluntat ferma de dur a terme els assumptes pendents.

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×