L’any 1981 es va declarar, el dia 25 de novembre, dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, per tal de recordar que diàriament els drets de moltes són vulnerats. 

En aquest temps de crisi, en el que ara vivim, la lluita contra la violència masclista retrocedeix davant la impossibilitat econòmica de moltes dones de mantenir la seva llibertat en solitari.

 

La infermeria juga un paper important en l’ajuda a l’eradicació de la violència envers les dones, degut a la seva actuació en la prevenció i detecció de nous casos. A més, hem de sumar que, com a col·lectiu majoritàriament femení, hem de ser sensibles i estar alerta davant de signes que manifestin violència física i/o psicològica. Sense oblidar, que com a dones també estem incloses en aquest grup de risc.

 

Per tant, treballem tots i totes junts/es per eradicar la violència envers les dones, per fer un canvi de perspectiva de la imatge de la dona en la societat i per conscienciar de la importància de la tolerància zero.

 

         Col·legi Oficial d’infermers i infermeres de Tarragona

 

Actes Institucionals de commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència envers les Dones:

–         TARRAGONA: 25 de Novembre a les 11h. Sala de Graus del Campus Catalunya. Universitat Rovira i Virgili. Avda Catalunya núm. 35

–         TORTOSA: 27 d Novembre a les 19h. Auditori Felip Pedrell. Passeig de Ribera núm. 11

Enllaç d’interès: Protocolo Común para la actuación sanitaria ante la violencia de gènero en el Sistema Nacional de Salud (2012)

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×