Resum de la cinquena jornada de dimecres 22 de maig del 25º Congreso del CIE

Ahir dimecres 22, d 9:00 hores a 9:50 hores es va realitzar la conferència “L’obesitat: Responsabilitat personal o social”, que va anar a càrrec de Richard Visser, d’Aruba, i de la que podem destacar:

1. Cal inculcar a les persones més conscients d ela creixent amenaça que l’obesitat es per la nostra salut.
2. Cal debatre si l’obesitat és una responsabilitat personal o social
3. Cal establir els millors mètodes de tractar l’epidèmia de l’obesitat.

Posteriorment de 10:00h. a 11:20h. es va celebrar la conferència “Formació, comerç i serveis” , a càrrec de Dale Honeck, de Suïssa, Eseta Faafeu-Hope, de Samoa i Anne Lekeux, de Bèlgica i de la que destaquem:

1. Cal entendre els vincles que hiha entre la globalització, els acords comercials i la formació d’infermeria.
2. Cal arribar a entendre els diversos processos i acords que estan en aplicació i les maneres en que estan influint en la formació d’infermeria.
3. Cal conèixer els efectes que la globalització i el comerç de serveis tenen en la formació en dos regions: Europa i les Illes del Pacífic.

Paral·lelament a aquesta conferència, es va celebrar “La migració de les infermeres: abordar la realitat”, a càrrec de Silvina malvárez, de l’OPS OMS, Terisita Irigo-Barcelo, de Filipines i Verónica Darko, de Ghana, de la que podem destacar:

1. S’ha de conèixer l’orientació actual de la política general en relació amb la migració.
2. Cal identificar les ocasions de millorar l’accés en les zones rurals i remotes millorant la retenció.
3. Cal entendre la capacitat que té la migració de millorar els entorns de treball.

També a la mateixa hora, es celebrava la conferència “Xarxa de Teleinfermeria: cap a una major equitat i millor accés a l’atenció de salut en tot el món”, a càrrec de Claudia C. Bartz, dels Estats Units, i de la que destaquem:

1. Cal dialogar sobre l’evolució actual de la infermeria per telesalut.
2. Cal identificar dos maneres en que la infermeria per telesalut pot millorar l’atenció de les persones que necessiten atenció de salut.
3. Cal dialogar sobre les estratègies per a l’avaluació de les activitats de la infermeria per telesalut.

A partir de les 11:30 hores i fins  a les 12:50 hores es va realitzar la conferència “Idees per a millorar la situació: Programes del CIE”, a càrrec de David C. Benton, director general CIE, i de la que destaquem:

1. Cal que les persones siguin més conscients dels programes del CIE i dels seus efectes.
2. Cal dialogar sobre el valor de la col·laboració i la solidaritat en la professió.
3. Cal posar de relleu els fets que contribueixen a les activitats eficaces del programa del CIE.

Paral·lelament a aquesta, va tenir lloc la conferència “Xarxa de Formació d’infermeria”, a càrrec de Virginia Adams, presidenta de la Xarxa, de la que destaquem:

1. Cal conèixer la situació de la xarxa i les seves activitats des de l’última reunió.
2. Cal conèixer els esforços desplegats per a millorar la formació d’infermeria en tot el món i els problemes i les conseqüències que han de considerar-se.
3. Cal identificar els temes prioritaris que ha d’explorar en el futur la Xarxa de Formació d’infermeria, del CIE.

També a la mateixa hora es va celebrar la conferència “Projecte del CIE contra la tuberculosis”, a càrrec de Gini Williams, del CIE, Madithapo Masemola, de Sud Àfica, Muzi Dlamini, de Swazilandia i Valentina Sarkisova, de la Fedració de Rússia, i de la que destaquem:

1. Cal proporcionar una actualització en el que es refereix a les activitats del Projecte del CIE contra la tuberculosis, dutes a termes fins avui.
2. Cal dialogar sobre una metodologia per a transformar la formació.
3. Cal identificar prioritats per a la recerca d’infermeria i per al desenvolupament professional, amb la fi d’equipar a les infermeres per a l’aparició de la tuberculosis resistent als medicaments.
4. Cal dialogar sobre la defensa de la representació a un nivell estratègic.

A partir de les 14.30 hores i fins a les 15.20 hores, es va celebrar la “Conferència Virginia Henderson”, la convidada a aquest Congrés va ser Anne Marie Rafferty, del Regne Unit, cal que destaquem el següent:

1. Fer a les persones més conscients de la importància i del valor de la tasca de la senyora Henderson.
2. Adquirir una millor comprensió de la contribució que fan les infermeres a l’equitat i a l’accés a l’atenció de la salut.
3. Entendre la manera en que els criteris de la senyor Henderson pot aplicar-se per aconseguir l’equitat i l’accés a l’atenció de la salut.

Posteriorment de les 16.00 hores fins a les 17.20 hores, es va dur a terme la Reunió de conclusió.

Fins aquí el resum de les conferències de dimecres 22 de maig de 2013.

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×