A les 9.00 hores fins a les 9.50 hores es va realitzar la conferència “Córrer l’últim tram”, a càrrec de Sheila Tiou de Botswana, de la que podem destacar:

 1. Cal examinar la relació existent entre la salut i els ODM..
 2. Cal entendre millor la manera en que les infermeres i la infermeria poden influir en la consecució dels ODM.

Posteriorment de 10.00 hores a 11.20 hores, es va dur a terme la conferència “L’esclavitud moderna”, a càrrec de Joy Ngozi Ezeilo, de Nigèria, Joy Johnson, de Canadà i Jintana Yunibhand, de Taulàndia, de la que destaquem:

 1. Cal descriure el concepte d’esclavitud actual.
 2. Cal explorar formes de l’esclavitud actual i la manera en que poden vigilar-se i tractar-se.
 3. Cal parlar de les conseqüències que te l’esclavitud actual per a la pràctica de la infermeria.

Paral·lelament i a la mateixa hora es va realitzar la conferència “Xarxa de reglamentació”, a càrrec de Khumo Modesaeman, de Botswana, Maura Pidgeon, d’Irlanda, Carlyn Reed, de Nova Zelanda, de la podem destacar:

 1. S’ha de ser conscients de l’evolució dels models reglamentaris que s’està produint en el món.
 2. Hem d’entendre alguns dels problemes que es plantegen als encarregats de la reglamentació a mesura que aquests models evolucionen i entendre també les estratègies i mecanismes per influir en el canvi.
 3. Cal comprendre les activitats reglamentàries del CIE i de la Xarxa, així com les orientacions per el futur.

A la mateixa hora es podia seguir la conferència “Classificació internacional per a la pràctica d’infermeria (ICNP). Seminari d’informació: La pràctica d’infermeria basada en proves en un entorn interdisciplinari d’atenció de salut”, a càrrec de Nicholas Hardiker, del Regne Unit, Paulino Souza, de Portugal, Claudia C. Bartz, dels Estats Units d’Amèrica i Richard Maden, d’Austràlia, i de la que destaquem:

 1. Cal exposar els avenços i les actualitzacions de la ICNP.
 2. Cal presentar exemples del treball de la ICNP per recolzar la pràctica basad a en proves.
 3. Cal afavorir la integració de la infermeria en els sistemes d’informació sobre les cures de salut mitjançant la ICNP.
 4. Cal exposar exemples d’armonització de la ICNP amb altres terminologies relatives a la salut.

A les 11.30 hores fins a les 12.50 hores es va realitzar la conferència “Seguretat del pacient/Qualitat de les cures/Entorn de la pràctica positus”, a càrrec de Fatima Al Rifai, dels Emirats Àrabs Units, Isabel Costa Mendes, de Brasil i Bich Luu Nguyen, de Vietnam, de la que podem destacar:

 1. Cal considerar la manera de desenvolupar una nova cultura de la seguretat en el món.
 2. Cal aconseguir una consciència dels efectes negatius i positius que l’entorn de treball té en la seguretat dels pacients.
 3. Cal entendre la perspectiva de Vietnam, en quan, a la qualitat de les cures i el foment de la seguretat del pacient.

També a la mateixa hora, es va realitzar una altra conferència, sota el títol “Xarxa de Benestar social i econòmic” de la que destaquem:

 1. Cal explorar les conseqüències i els problemes relacionats amb el manteniment del benestar de les infermeres.
 2. Cal examinar l’augment del risc físic i psicològics inacceptables, com la violència.
 3. Cal presentar estratègies per a que les infermeres mantinguin un bon entorn laborable en un ambient econòmic canviant.

D’11.30 hores i fins a les 1.20 hores, es va dur a terme el Col·loqui CIE-Burdett sobre el “Lideratge mundial de la infermeria (GNLI)”. Aquest col·loqui té com objectiu determinar les necessitats actuals i futures de desenvolupament del lideratge i configurar els resultats de la defensa i de la política general aconseguits per els titulats des del principi de la seva participació.

Posteriorment es va celebrar el dinar de recollida de fons per a la Fundació Internacional Florence Nightingale (FIFN).

A les 13.00 hores a 14.20 hores, es va celebrar la conferència, sota el títol “Xarxa de recerca”, a càrrec de Taka Oguisso, del Brasil, Nicholas Hardiker, del Regne Unit, Ann Gallagher, del Regne Unit i Penpaktr Uthis, de Tailàndia, i de la que destaquem:

 1. Cal intercanviar experiències de la recerca d’infermeria i de salut.
 2. Cal dialogar sobre maneres de millorar al màxim la tasca de la Xarxa de recerca del CIE.

De 14:30 hores a 15:50hores “Ergonomia de les cures” a càrrec de Máximo González Jurado, d’Espanya, Kevin Barrow, d’Austàlia i  Grete Christensen, de Dinamarca, de la  que podem  destacar:

1. Cal examinar la complexitat dels factors humans i l’ergonomia en les  cures de salut.
2. Cal explorar els problemes de seguretat del pacient, del disseny del sistema i d’ergonomia.
3. Cal identificar estratègies innovadores i la millor pràctica en el que fa referència al  disseny per a la seguretat del pacient.

Paral·lelament, a la mateixa hora que l’anterior, es va  celebrar la conferència “Xarxa d’Infermeres d’atenció directa/Enfermeria de pràctica avançada”, que va anar a càrrec de : Membres del grup central de direcció de la Xarxa, de la que destaquem:

1. Cal entendre la formació, la pràctica, i l’evolució de la reglamentació que son essencials en las funcions necessàries de les infermeres d’atenció directa i de leas infermeres de pràctica avançada en un ampli grup de regions del món.
2. Cal identificar les estratègies per fer avanzça la funció de l’EAD/EPA.
3. Cal entendre millor les prioritats dels grups de treball de la Xarxa EAD/EPA.

En una altra sala i a la mateixa hora, es celebrava la conferència, “Xarxa cone el VIH/SIDA”, a càrrec de Jennifer Dohrn, dels Estats Units d’Amèrica, Stacie C. Stender, de Sud Àfrica, Carmen Anazor, de Maurici, Karen Daley, dels Estats Units d’Amèrica, i  de la que destaquem:

1. Cal posar de relleu la comorbilidad VIH-tuberculosi i les seves conseqüències per a la prevenció i les cures.Ç
2. Cal dialogar sobre la funció que correspon a la enfermeria per aconseguir l’accés universal als ARV.
3. Cal examinar la manera en que les infermeres poden dirigir par aconseguir que no hi hagi infeccions del VIH.
4. Cal dialogar sobre la manera d’aconseguir els millors resultats de la tasca de la Xarxa contra el VIH/SIDA.

Des de les 16:00 hores a 17:20 hores se va celebrar la conferència “Ètica d’infermeria: Qüestions sobre la dignitat de les cures i  la fi de la vida”,  a càrrec de Megan-Jane Johnstone, d’Austràlia, Ahmed Nejatian, d’Iran i Elizabeth Niven, de Nova Zelanda, de la que destacar:

1. Cal possar de relleu els problemes actuals que es plantegen en la deontologia i en  la pràctica clínica, en relació amb la dignitat de les cure.
2. Cal identificar els dilemes ètics relacionats amb les decisions de la fi de la vida.
3. Cal dialogar sobre l’entorn deontològic actual i les conseqüències per a la  seguretat del pacient i la dignitat de les cures.

Paral·lelament es va celebrar la conferència “Les humanitats com a mitjà d’impulsar la infermeria”,  a càrrec de Kevin McKenna, d’Irlanda i Ian Needham, de Suïssa, de la que podem destacar:

1. Cal oferir una visió general de la contribució que les humanitats poden fer a la infermeria.
2. Cal oferir una experiència pràctica molt interactiva de com utilitzat les obres d’art i de les humanitats.
3. Cal explorar com el que hem aprés en el seminari pot aplicar-se en diferents contexts de la infermeria.

Fins aquí el resumen de la quarta jornada.

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×