A les 9.00 hores fins a les 9.50 hores es va realitzar la conferència “Sostenir més de la meitat del cel”, a càrrec de Leslie Mancuso, dels Estats Units d’Amèria de la que podem destacar:

 1. Cal identificar proves actuals de la contribució i de la influència de les dones en el benestar i en l’èxit de les societats.
 2. Cal explorar la contribució que les infermeres poden fer per a que avanci l’accés de les dones a les cures de salut.

Posteriorment de 10.00 hores a 11.20 hores, es va dur a terme la conferència “El Sistema de salut Australià”, a càrrec de Tanya Plibersek, Gerorge Crozier i Carmen Morgan, d’Austràlia, de la que destaquem:

 1. Cal identificar els objectius del sistema de salut d’Austràlia.
 2. Cal entendre l’estructura, el mètode de treball i la combinació de capacitats del sistema de salut australià.
 3. Cal establir la funció de les infermeres i de la infermeria en el sector de salut australià.

Paral·lelament i a la mateixa hora es va realitzar la conferència “L’envelliment: Explorar els desafiaments”, a càrrec d’Ian Needham, de Suïssa, Diane Lee, de Hong Kong i Keir Philip, del Regne Unit, de la podem destacar:

 1. Cal entendre les conseqüències que l’envelliment de la població i dels recursos humans tenen en la prestació de l’atenció sanitària.
 2. Cal explorar criteris alternatius per a dispensar cures a la població que envelleix.
 3. Cal examinar les conseqüències que les limitacions financeres tenen en l’accés i la qualitat de l’atenció sanitària per a la població que envelleix.

A partir de les 11.30 hores i fins a les 12.50 hores, es va realitzar la conferència “Recursos humans”, a càrrec de Lim Swee Hia, de Singapur, Yasmin Noorali Amarsi, de Kènia i Walter Sermeus, de Bèlgina, i de la que destaquem:

 1. S’han d’entendre els complexos elements implicats en els recursos humans.
 2. S’ha de conèixer els desafiaments de Kènia i les seves estratègies per abordar les qüestions dels recursos humans de salut.
 3. S’han de presentar criteris i estratègies internacionals per a sostenir i millorar els recursos humans de salut, tenint en conte els constants canvis demogràfics, econòmics, polítics i socials.

A la mateixa hora i en una altra sala del recinte, es va dur a terme la conferència “Canvi climàtic, ecologia i efectes sobre la probresa”, a càrrec de Jintana Ynibhand, de Tailàndia, Masitsela Mhanga, de Swazilandia i Elisabeth Rocío Núñez Carrasco, de Xile, podem destacar:

 1. Cal identificar les característiques del canvi climàtic i les seves conseqüències per a la salut.
 2. Cal entendre els efectes perjudicials del canvi climàtic per a la salut en general i per a la infermeria.
 3. Cal dialogar sobre les actuacions concretes per mitigar qualsevol efecte negatiu i defensar a les poblacions més vulnerables.

També a la mateixa hora, es va realitzar una altra conferència, sota el títol “Xarxa d’infermeres de regions rurals i remotes”, va anar a càrrec de Marianne Baernholdt, del Estats Units d’Amèrica i Christopher Cliffe, d’Austràlia, de la que destaquem:

 1. Cal entendre els principals problemes relacionats amb la funció de les infermeres que treballen en zones rurals i remotes.
 2. S’ha de conèixer millor els mecanismes aplicats per recolzar a les infermeres que treballen en contextos rurals i remots.
 3. Cal identificar maneres de contribuir al treball de la xarxa.

Tot seguir a les 13.00 hores fins a les 14.20 hores, es realitzar la conferència “Escriure per a publicacions especialitzades – Francés”, a càrrec de Yasmina Ouharzoune, de França, de la podem destacar:

 1. Cal entendre els principis més importants en que es fonamenta la redacció per a publicacions.
 2. Cal adquirir confiança en l’aplicació d’aquests principis a un determinat article.
 3. Cal preparar una estratègia per redactar i presentar un determinat manuscrit.

Paral·lelament és va celebrar la conferència “Escriure per a publicacions especialitzades – Anglès”, a càrrec de Je-Kan Adler-Collins, de Japó, de la que destaquem:

 1. Cal entendre els principis més importants en que es fonamenta la redacció per a publicacions.
 2. Cal adquirir confiança en l’aplicació d’aquests principis a un determinat article.
 3. Cal preparar una estratègia per redactar i presentar un determinat manuscrit.

A partir de les 14.30 hores i fins a les 15.50 hores, es va celebrar la conferència “A l’espatlla de gegants: Història de la infermeria”, va anar a càrrec de Taka Oguisso, de Brasil, Barbra Mann Wall, dels Estats Units d’Amèrica i Kyung Rim Shin, de Corea del Sud, de la que destaquem:

 1. Cal dialogar sobre la importància de la història de la infermeria i sobre els problemes i les dificultats actuals.
 2. És necessari esbossar els moments més importants de la història de la infermeria.
 3. Cal dialogar sobre els criteris per a documentar la història de la infermeria.

Paral·lelament a la mateixa hora, es va dura a terme la conferència “Catàstrofes-Mitigació, preparació, resposta, recuperació i rehabilitació”, que va anar a càrrec de Patricia Mascary François, d’Haití, Hiromi Sanada, del Japó i Cheherezade Ghazi, d’Egipte, de la que podem destacar:

 1. Cal explorar la importància que tenen les competències de la infermeria en casos de catàstrofe per respondre de manera adequada i eficaç a les catàstrofes naturals o causades per l’home.
 2. Cal identificar i compartir les lliçons apreses de catàstrofes anteriors.
 3. Cal descriure la manera en que un criteri planificat i coordinat beneficia a tots els interessats.

A partir de les 16.00 hores a 17.20 hores, la conferència “VIH i SIDA”, va anar a càrrec de Karen Daley, dels Estats Units d’Amèrica, Esther Seloilwe, de Botswana i Penpaktr Uthis, de Tailàndia, de la que destaquem:

 1. Cal examinar el VIH/SIDA com a problema laboral i estudia també l’accés a la prevenció, les cures i el tractament.
 2. Cal posar de relleu el treball d’una pràctica basada en proves, recorrent a evitar la PMTCT com a mitjà eficaç.
 3. Cal parlar de la co-morbilitat de la tuberculosis i del VIH i dels serveis integradors.

A la mateixa hora es va realitzar la conferència “Xarxa de lideratge per el canvi”, a càrrec d’Stephanie L. Ferguson, directora del programa i Orapan Thosingha, de Tailàndia, de la que destaquem

 1. Cal una visió general del programa LPC, del CIE
 2. Cal un coneixement de l’evolució del lideratge nacional en altres països.
 3. Cal crear resistència i fermesa en el lideratge.

Fins aquí el resum de dilluns, 20 de maig de 2013

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×