Des del 18 al 23 de maig es reuneixen a Melbourne (Austràlia) milers d'infermers i infermeres per millorar l'equitat i l'accés a les cures de salut.

Al voltant de 4.000 professionals en infermeria de més de 130 països de totes les regions del món, es reuneixen per debatre la funció essencial que correspon a la infermeria per millorar l'equitat i l'accés a les cures de salut. En els cinc dies, que dura el Congrés, les infermeres i infermers es beneficiaran de quatre sessions plenàries, 19 sessions principals, 11 reunions de xarxes i cinc seminaris. Els programes científics compten amb més de 550 presentacions i 590 pòsters.

La Cerimònia oficial d'inauguració va tenir lloc el passat dissabte, 18 de maig de 2013, i va començar a les 19.00 h. Aquest esdeveniment es va incloure la tradicional desfilada de les associacions que són membres del C.I.E., la presentació oficial del Premi Christiane Reimann, del Premi Salut i Drets Humans i del Premi Col·laboradors en el Desenvolupament, a més d'altres esdeveniments especials.

El diumenge, 19 de 9.00 hores a 9.50  hores. Es va realitzar la conferència inaugural, sota el títol d’“Equitat i accés a les cures de salut”, que va anar a càrrec de Michel Kazatchkine (França) de la que podem destacar:

  1. S’ha d’entendre el conjunt dels problemes que es plantegen per poder  augmentar, d’aquesta manera, l’equitat de les cures de salut i l’accés a elles.
  2. S’ha d’entendre la funció que exerceixen els professionals d’infermeria per augmentar l’equitat i l’accés a les cures de salut.
  3. Cal identificar els sectors en els quals els professionals d’infermeria ha d’ampliar el seu interès o la seva influència.

Posteriorment a les 10.00 hores fins a les 11.20 hores. Es a dur a terme la conferència “Salut Mental i benestar”, a càrrec de Rozina Karmaliani (Pakistan), Brian McKenna (Nova Zelanda), Ian Needham (Suïssa) de la que destaquem:

  1. Hem de parlar de la necessitat d'integrar la salut mental amb les malalties físiques.
  2. Cal posar de relleu els problemes principals que es plantegen en els serveis de salut mental i afavorir el benestar mental.
  3. S’han d’identificar les mesures per promoure la salut i evitar la malaltia mental.

A partir de les 11.30 hores i fins a les 12:00 hores. Es va poder seguir la xerrada sobre “Àmbits de la pràctica canviants” a càrrec de Phillip Della (Austràlia), Michael Larui (Illes Salomó), Alba DiCenso (Canadà) de la que podem destacar:

1. Cal identificar els factors que impulsen la reforma del sistema de salut i les conseqüències que això té per a l'àmbit de la pràctica de la infermeria.
2. S’han d’entendre les conseqüències que té per als seus propis àmbits la pràctica rural i de llocs allunyats.
3. Cal identificar la situació de la infermeria de pràctica avançada a tot el món i conèixer el conjunt de les proves relacionades amb les contribucions de la infermeria de pràctica avançada.

A continuació, a les 14.30 hores a 15.50 hores. Es va poder escoltar la conferència sobre “Ampliar l'accés i augmentar l'equitat mitjançant la eSalud”, a càrrec de Nicholas Hardiker (CIE), Suzanne Bakken (EEUU), Hyeoun-Ae Park (Corea del Sud), de la que destaquem:

1. S’han de descriure els plans estratègics del CIE per la eSalud.
2. S’han de descriure com l’eSalud pot ajudar a alleujar les desigualtats en la distribució dels serveis de salut.
3. S’han de descriure com l’Salud pot ajudar a compartir el coneixement, l'experiència i la capacitat.

Posteriorment a les 16.00 hores i fins a les 17.20h. Es va poder seguir la conferència “Resposta de les infermeres a la tuberculosi al segle XXI”, a càrrec de: Tania Monteiro (Portugal), Madithapo Masemola (Sud-àfrica), Dedamani Sanwago (Togo) de la que destaquem:

1. S’ha d’entendre l'efecte personal i professional que té en una infermera contreure la tuberculosi.
2. El coneixement de les diverses maneres en què les infermeres i els infermers poden exercir una funció essencial en la lluita contra la tuberculosi.
3. S’ha d’entendre la metodologia de la formació innovadora que ha estat demostrant el valor dels criteris de formació de la infermera dirigits per infermeres i centrats en la persona.

Paral·lelament i a la mateixa hora, es va poder seguir la conferència “Xarxa d'Estudiants d'infermeria: La infermera de la propera generació: Problemes actuals i orientacions per al futur”, que va anar a càrrec de: Carol Mudford (Austràlia), Jesse Kennedy (EEUU) de la que cal destacar:

  1. S’ha d’entendre els principals problemes que es plantegen als estudiants d'infermeria en relació amb les tendències de l'ocupació i la imatge de la infermeria.
  2. S’han de compartir experiències dels estudiants d'infermeres, que procedeixen de diversos contextos en països diferents.
  3. Cal identificar maneres en què els estudiants poden participar en activitats de les xarxes.
Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×