Com molts de vosaltres sabreu, els dies 15, 16 i 17 de març es van celebrar una jornada extraordinària anomenada, “Infermeria, situació crítica”, amb els representants dels col·legis d’nfermeria.  

Aquests han conclòs que: vigilaran d'ofici que els centres sanitaris no traspassin “les línies vermelles” de seguretat del pacient, i també han advertit que “actuaran de forma contundent, incloent la justícia”.

Els presidents dels col·legis i consells autonòmics d'infermeria de tota Espanya, van mostrar “màxima preocupació perquè la situació crítica actual podria estar multiplicant el nombre d'esdeveniments adversos en hospitals i centres sanitaris”.

Davant d’aquesta situació, es crearan observatoris que treballaran en xarxa amb el “Consejo General”, per vigilar que no es vulneri la seguretat dels pacients.

Així mateix, s'engegarà una plataforma web, on infermers i pacients podran denunciar, de manera confidencial, aquells serveis assistencials on es vulnerin els estàndards mínims establerts pel Sistema Nacional de Salud per garantir que la seguretat dels pacients no corre cap risc.

En aquest sentit, cal destacar que s'ha mostrat, amb una reiterada evidència científica internacional, que un major nombre d'infermeres genera menor mortalitat; un nombre menor, majors complicacions i morts. Fets contrastats científicament, que xoquen de front amb la destrucció indiscriminada de places d'infermeria en hospitals i centres sanitaris.
 
En aquests termes, podríem resumir aquests tres dies de debats i acords, respecte a les mesures que s'adoptaran en conjunt, per donar resposta davant d'aquesta situació crítica de les infermeres.

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×