El passat divendres 23 de novembre, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona va celebrar la II Jornada d’Investigació Infermera “INVESTINF 2012”, unajornada que va tenir per objectiu la presentació i divulgació de la producció científica realitzada per les infermeres i infermers de la província i donar la benvinguda als 37 nous col·legiats.

A la jornada van assistir més de 90 persones i van participar 52 autors de diferents àmbits de la salut de la demarcació de Tarragona. A la convocatòria es van presentar 13 treballs de recerca, 4 projectes d’investigació, 1 treball realitzat per alumnes de la facultat d’infermeria, i com a novetat, s’han incorporat els relats d’infermeria dels que se’n van presentar 6. La Comissió INVESTINF, ha destacat que en aquesta edició s’ha millorat la qualitat i la varietat en la temàtica dels treballs presentats.

A més de la presentació de treballs i projectes, durant la jornada vam poder gaudir d’altres presentacions d’interès per a la professió, com van ser:

·La Sra. Montserrat  Teixidor, degana del Consell de Col·legis de Catalunya, que va fer una dissertació sobre el tema “Investigar per a millorar la pràctica infermera” i ens va encoratjar a continuar desenvolupant la competència investigadora que ens és pròpia.

·La Sra. M. Elena Solà, infermera de l’Hospital “Verge de la Cinta” de Tortosa, va presentar els resultats del projecte de recerca, guanyador en l’edició 2011, amb el títol "Validació d’una escola de risc: prevenció de la síndrome confusional aguda",

·La Comissió INVESTINF va presentar els resultats de l’enquesta “Anàlisi de la motivació i satisfacció dels professionals d’infermeria”.

·El Sr. Joan Elíes, Dr. En comunicació per la URLL, va fer la cloenda parlant sobre “Últimes investigacions sobre el comportament humà”.

En finalitzar la jornada, es varen fer entrega dels premis INVESTINF 2012, que van ser:

·El premi al millor treball de recerca, dotat amb 500 €, va ser per al treball “El cuidador familiar de la persona dependent en un hospital comarcal. Estudi qualitatiu” realitzat per Gerard Mora i Carmen Ferré.

·Un premi accèssit, dotat amb 300 €, va ser pel treball "Dolor i estrès del nen en processos invasius: els pares com a factor d’interacció", realitzat per Josep Oriol Casanovas.

·Beques d’ajuda a projectes d’investigació dotats amb 1000 € cadascun, per a:

·“L’actitud infermera i la família: un projecte d’investigació”.Investigadora: Marta Berenguer.

·“Traducción, validación y adaptación al espanyol de los cuestionarios MVP (Managerial Value Profile) y MEP (Managerial Ethical Profile) par evaluar los valores y los aspectos éticos en la toma de decisions”.Investigadores: Mª Francisca Jiménez i Mª Dolors Burjales.

·Premi al millor relat d'infermeria, dotatamb 300 € pel relat "Arquitectura de una enfermera cualquiera”, realitzat per M. Pau González.

·Premi al millor treball d’investigació realitzat pels alumnes de la facultat d’infermeria, atorgat per la Revista ROL, pel treball:“Crisi vs alletament matern en un Àrea Bàsica de Salut”, realitzat per Juan Manuel Fabra, M. José Lozano, Alba Meca, Georgina Tarragó i Brahim El Rheddar.

·Premi al millor expedient acadèmic dels nous col·legiats durant 2012, atorgat per Previsió Sanitària Nacional (PSN), per a Gisela Rius.

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona vol agrair a tots els assistents la seva presència i als autors, l’esforç per contribuir al desenvolupament de la professió.


Agrair a la Diputació de Tarragona per la subvenció rebuda

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×