El passat 12 de setembre, el president de la Generalitat, Artur Mas,  inaugurà el nou centre residencial Santa Tecla Ponent, ubicat al barri tarragoní de la Granja. L’ambiciós projecte compta amb un edifici de quatre plantes amb una superfície total de 10.000 metres quadrats i aplega tots els mitjans tècnics i humans necessaris per l’atenció a l’alta dependència.

La inauguració oficial per part del president de la Generalitat, Artur Mas, de la residència tarragonina Santa Tecla Ponent,  en funcionament des de finals del passat mes d’agost és un exemple d’empenta i de col·laboració entre institucions al servei de la ciutadania, fins i tot en temps de crisi com els actuals.

Artur Mas va arribar a Tarragona acompanyat dels consellers de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, i de Sanitat, Boi Ruiz, com a responsables de la concertació de les primeres places públiques que està oferint el nou equipament de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla. Després de descobrir la placa commemorativa de l’acte inaugural –beneïda per l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol– els visitants varen fer una visita a les instal·lacions del centre, durant la qual van parlar amb alguns dels seus usuaris i familiars.

Anna M. Pedraza, presidenta del Col·legi Oficial d’infermeres i Infermers de Tarragona, va ser present en representació de la institució posant de manifest l’important paper de la infermera especialista en geriatria i l’especial atenció al pacient crònic i fràgil.

Projectada i construïda per la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla en uns terrenys cedits per l’Ajuntament de Tarragona al barri de la Granja, la residència disposa de tots els equipaments i el personal qualificat per considerar-la com un centre d’alta especialització, ja que està concebut per atendre les necessitats de les persones que presenten determinats graus de dependència i que, per les seves circumstàncies personals o familiars, no poden rebre una atenció adient als seus domicilis o a l’hospital. A Santa Tecla Ponent els residents se senten com a casa, ja que la filosofia del centre és potenciar l’autonomia de cadascun dels usuaris dins de les seves limitacions físiques o cognitives, sempre sota la supervisió i la cura de professionals de primer nivell. Santa Tecla Ponent, doncs, no és només un centre d’allotjament per a persones amb dependència. Els professionals de la residència i tots els equipaments estan especialment preparats per millorar la qualitat de vida dels residents. És per això que, a banda dels serveis bàsics d’atenció sanitària, d’higiene personal i de manutenció, la residència programa a diari tot un seguit de serveis i d’activitats que fan que l’estada sigui altament profitosa per als usuaris.

Per veure vídeo clica aquí

Font d’informació: notíciestgn
Imatge cedida per Rubén Moreno, gabinet de Protocol de Presidència de la Generalitat

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×