El president de la Generalitat, Artur Mas, presidí, el passat 13 de setembre, la inauguració del nou curs universitari a l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca, coincidint amb el 20è aniversari de la URV, la universitat pública del sud de Catalunya.

La mesa presidencial l’encapçalà el president Artur Mas, acompanyat pel rector de la URV, Francesc Xavier Grau; l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet; el president del Consell Social de la URV, Anton Valero; el secretari d'Univeristats i Recerca, Antoni Castellà; del secretari general de la URV, Antoni Gonzàlez Senmartí,  i per la presidenta de l’Associació Europea d’Universitats (EUA) i conferenciant, Maria Helena Nazaré.

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona va ser representat per la seva presidenta, Anna M. Pedraza, qui va possar de manifest la important trajectòria de la formació infermera, coincidint amb el primer curs en el que sortiran els primers/es graduats/des en infermeria.

Després del cant d'entrada a càrrec de la Coral URV i la projecció en vídeo de la Memòria del curs anterior, la lliçó inaugural del curs va anar a càrrec de Maria Helena Nazaré, presidenta de European University Association (EUA), sota el títol “University and Society: Meeting challenges and creating opportunities”.

Per tal de commemorar aquest 20è  aniversari es van lliurar medalles de plata als anteriors rectora, Joan Martí i Castell i Lluís Arola;  a les ciutats universitàries a través dels ajuntaments i el seus alcaldes, a Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; a   Reus, Carles Pellicer; a Vila-seca, Josep Poblet i a Tortosa, Joan Bel; a la Diputació de Tarragona, al vicepresident Albert Vallvé i a la Coral de la URV, dirigida per Montserrat Ríos, que va néixer juntament amb la Universitat; amb un reconeixement al Consorci Universitari del Baix Penedès, entregat al seu president Joan Olivella.

Durant l'acte es va fer entrega d’una trentena de premis extraordinaris de doctorat; els premis als millors esportistes de la URV del curs passat, a Gregory Bordas i Núria Gil; i el premi Consell Social a la qualitat i millora contínua de la gestió administrativa i tècnica del personal d’administració i serveis de la URV, que va rebre Joan G. Blanch.

També s’atorgà la medalla de la Universitat a 8 persones jubilades al llarg del curs 2011-12, i els reconeixements a 16 persones del personal acadèmic i d’administració i serveis pels seus anys de dedicació.

El rector, Francesc Xavier Grau, en el parlament d’inici de curs, va plantejar els reptes que té al davant la universitat catalana en l'actual situació de crisi econòmica i, que com president de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP), ja va exposar al Parlament: treballar per construir projectes d’abast regional amb la confluència d’esforços d’entitats privades, administracions i la mateixa universitat, construir el Sistema d’innovació i Coneixement de la Catalunya Sud.

La música va ser una de les grans protagonistes de l’esdeveniment. Un quartet de solistes de l'Orquestra de la URV, dirigida per Tomàs Grau, va interpretar “Greensleeves” per amenitzar l’acte.

EL president Mas va tancar l’acte insistint en que  és important enfortir la relació entre universitat i teixit productiu per fer una economia més competitiva. Així mateix afirmà que el sistema territorial d’universitats, creat per la Generalitat a principis dels anys 90, amb el qual va néixer la URV, ha estat un èxit a la vista dels resultats d’aquesta universitat, i aquest fet és motiu de confiança i esperança.

El cant  de l’himne "Gaudeamus igitur" interpretat per la Coral URV, i que alguns dels assistents es van animar a cantar, va ser una emotiva manera de tancar la jornada.

Font d’informació: gabinet de comunicació de la URV

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×