La infermera i diputada pel Grup Parlamentari de CiU Concepció Tarruella va rebre, el passat dimecres 30 de maig, la Venera d'Or concedida per unanimitat per la Comissió Executiva del “Consejo General de Enfermería”. Amb aquesta distinció, d’important reconeixement corporatiu i professional, es simbolitza la dedicació de l'homenatjada al servei dels pacients, especialment dels més vulnerables, i dels professionals sanitaris, sobretot de les infermeres i infermers. Durant l’acte de lliurament, Tarruella va exalçar l’orgull que li suposa ser infermera, una professió en la qual preval la qualitat humana i que a més "marca” a l’hora d’assumir tota mena de responsabilitats polítiques, assistencials,administratives i de gestió."

Ser infermera suposa tenir una visió especial de la vida que t’ajuda a treballar sempre pels altres en tots els àmbits en què actuïs, anteposant l'interès general a qualsevol altre tipus de consideració ", va insistir Tarruella. Així mateix, va recordar les dificultats que va suposar la modificació de l’anomenada '”Llei del Medicament” per legalitzar la prescripció infermera. Dificultats que, afegí, van ser salvades pels diferents grups parlamentaris “permetent regular una pràctica assistencial aconseguida per les infermeres gràcies a la seva excel·lència professional i treball diaris de qualitat”.

Per la seva banda, el president del “Consejo General de Enfermería”, Máximo González Jurado, va destacar la tasca realitzada al llarg de la seva trajectòria professional, en què ha ocupat diferents càrrecs de responsabilitat, entre ells la presidència del Col·legi d'Infermeres i Infermers de Lleida, Directora  General d’Infància i responsable de la Fundació Esclerosi Múltiple a Lleida.

Tarruella  s’ha distingit  per la seva capacitat de diàleg, d’escolta, sensibilitat i veritable tarannà humà, qüestió molt admirable i necessària en un servidor públic”. Aquesta voluntat constructiva va assolir moments de "molt intensa" activitat en la gènesi i els debats conduents a la tramitació i aprovació de lleis i iniciatives parlamentàries de diversa índole, com ara l’esmena als pressupostos generals de l'Estat (PGE) perquè la Seguretat Social pagui una prestació als pares treballadors, per a la cura de menors amb càncer o malalties greus, durant el temps d’hospitalització i tractament continuat de la malaltia. Ara sols cal que arribi a bon port amb el desenvolupament de la mateixa.

Anna M. Pedraza, presidenta del Col·legi  va assistir a la celebració del passat dia 30 de maig, juntament amb la resta de presidents provincials i la degana del  Consell de Col·legis de Catalunya, per estar al costat de l’homenatjada en un dia tant especial.

Contxita Tarruella va ser anomenada col·legiada d’honor del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona el passat 2010 pel seu suport a la professió en tots els seus àmbits.

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×