Ahir va tenir lloc la segona edició del cicle de conferències obertes a la ciutadania, que el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona va posar en marxa el passat mes de febrer, sota el nom “Compartim Salut, Avança amb Nosaltres”.

En aquesta ocasió es va presentar l’estudi “Els efectes de la cervesa sense alcohol sobre la llet materna”, del qual s’extreu, com a principal conclusió, que “el consum diari d’un parell de cerveses sense alcohol  pot fer incrementar fins a un 30% la capacitat antioxidant de la llet materna”, assegura la Dra. Victòria Valls, investigadora de la Facultat de Medicina de la Universitat de València i coautora de l’estudi.

La conclusió d’aquest estudi, no fas més que reafirmar els beneficis ja reconeguts de la lactància materna sobre el nadó, com ara el reforç del sistema immunitari, i aportar una base científica  a una dita, que ja les àvies anunciaven, que la cervesa fa més i millor llet.

Per la seva banda, el professor Jesús Román Martínez, president del Comitè Científic de la Societat Espanyola de Dietètica i Ciències de l’Alimentació, la SEDCA, va recomanar una dieta mediterrània basada en fruita, verdures i llegums amb predomini del peix sobre la carn i un consum moderat de cervesa sense alcohol, ja no només per a mares lactants, sinó per a tota la població, per tal de prevenir  malalties cardiovasculars, osteoporosi…

Prèviament,  a la conferència hi va haver una tertúlia radiofònica, dirigida per Jordi Cartanyà , Cadena SER , per parlar dels beneficis de la cervesa sense alcohol sobre la llet materna. Hi van participar, a banda de la Dra. Victòria Valls i el Professor Jesús Román Martínez; Sandra Paixà, infermera pediàtrica i secretària de la Junta de Govern de l’ACIP; i Anna M. Pedraza, presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona.

La propera conferència tindrà lloc el proper mes d’abril a càrrec d’ Íñigo Lapetra, director de Comunicació del Consejo General de Enfermería, que ens parlarà del risc d’una mala utilització d’Internet, respecte a temes relacionats amb la salut, com l’autodiagnòstic o l’automedicació.

Tarragona Radio

La Vanguardia.com

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×