El Consell de la Professió Infermera s’ha  reunit per aprovar  un conjunt de propostes per millorar la qualitat assistencial

L’objectiu del Consell per al 2012 serà el de desenvolupar estratègies d’infermeria que estiguin en consonància amb les 9 línies d’activitat del Pla de Salut

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha presidit la reunió plenària del Consell de la Professió Infermera de Catalunya (CPIC), l’òrgan de consulta i participació que debat el paper que ha de tenir la infermeria en el sistema sanitari, i ha ressaltat el paper d’aquest col·lectiu professional en el manteniment de la qualitat des sistema de salut i en l’abordatge de la cronicitat: “Les infermeres i infermers són fonamentals en la presa de decisions assistencials i poden garantir, millor que ningú, la continuïtat de l’atenció i l’apoderament del pacient en la responsabilitat del pacte terapèutic, tot fomentant l’autocura”.

 El Consell de la Professió Infermera de Catalunya ha presentat avui un conjunt de  propostes i recomanacions per a que el Departament de Salut les tingui en compte alhora de dissenyar polítiques sanitàries. Les mesures, recollides en l’Annex del “Document de propostes del Consell de la Professió Infermera de Catalunya per garantir la qualitat assistencial en el sistema públic de salut davant la situació actual de reajustament econòmic”, s’han sotmès a votació aquesta tarda per a la seva aprovació.
 
La proposta elaborada per les diferents patronals, societats científiques, organitzacions sindicals i universitats que estan representades en el Consell de la professió infermera, demostra la implicació d’aquests professionals en el manteniment de la qualitat de l’assistència sanitària. De fet, l’objectiu del Consell per al 2012 serà el de desenvolupar estratègies d’infermeria que estiguin en consonància amb les 9 línies d’activitat del Pla de Salut. Per facilitar la presa de decisions, a partir de l’any vinent es crearà una Comissió Permanent del CPIC que anirà elaborant les recomanacions relatives al paper de les infermeres i infermers a Catalunya.
 
Al ple hi ha participat també el president del CPIC i secretari d’Estratègia i Coordinació del Departament de Salut, Francesc Sancho; la responsable de la Direcció Estratègica d’Infermeria, Assumpció González Mestre; el director adjunt d’Afers Assistencials de l’ICS, Jaume Benavent; i la presidenta de la Comissió d’Ordenació i degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya, Montserrat Teixidor.
 
En el plenari d’avui s’han defensat la participació i la presència de la direcció infermera en els òrgans de màxim nivell directiu de les estructures dels centres i dels territoris, com a garant de les cures.
 
Entre les propostes aprovades, també s’especifica que cal garantir el nombre adient d’infermeres i infermers en els diferents àmbits d’actuació per donar resposta a l’activitat assistencial i garantir la seguretat dels pacients, dels professionals i la qualitat de les cures. Les infermeres i infermers també han recomanat enfortir l’expertesa infermera en el lloc de treball, per tal garantir la seguretat dels pacients, la qualitat i la personalització de les cures.

Annex del document Propostes del  CPIC

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×