Infeccions nosocomials, infeccions del llit quirúrgic, bacterièmies d’origen hospitalari, autoprotecció del personal sanitari, bioseguretat ambiental, esterilització… Són conceptes que cal tenir molt en compte en la prevenció, la vigilància i el control de les infeccions originades en l’entorn d’atenció sanitària.

Diversos estudis mostren la relació directa entre risc biològic, morbiditat i mortalitat, per la qual cosa la prevenció de les infeccions –o, en cas d’infecció, el control– esdevé un factor clau per evitar-ho.

A partir de la dècada dels anys 80, es comença a desenvolupar a Espanya la prevenció, vigilància i control de la infecció, amb l’objectiu principal de prevenir els riscos biològics –tant en la població com en els professionals sanitaris– i dotar els sistemes de salut i la comunitat de mecanismes de vigilància i control tant en situacions d’atenció normal com en emergències i catàstrofes.

Pioner en l’àmbit nacional, el Màster en Gestió dels Programes de Prevenció, Vigilància i Control de les Infeccions Relacionades amb el Sistema Sanitari contribueix a formar els professionals d’infermeria en la prevenció, vigilància i control de les infeccions, proporcionant-los els coneixements i les habilitats necessàries per dur a terme la seva activitat professional en aquest camp.

Si ets personal d’infermeria o metge, microbiòleg, farmacèutic, fisioterapeuta, odontòleg, podòleg, i estàs interessat en l’àmbit de la prevenció, la vigilància i el control de la infecció, aquest és el teu màster.

Més informació

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×