Segons la Organització Mundial de la Salut, la OMS, les infermeres han d’investigar per a contribuir a què la població assoleixi estils de vida saludables i una atenció adequada. La finalitat de la investigació infermera és generar una base empírica de coneixement que serveixi com a guia de la pràctica. Per tant, és necessari realitzar una gran quantitat d’investigació per a desenvolupar un coneixement empíric que pugui ser sintetitzat i transformat en evidència, per utilitzar-lo en la pràctica infermera.

 

Aquesta evidència que prové de la investigació, es podrà utilitzar amb l’objectiu de desenvolupar guies, estàndards, protocols o polítiques, que guiïn la implementació de tota una sèrie d’intervencions infermeres, basades en l’evidència, que facilitin aconseguir resultats de qualitat per a pacients, famílies i cuidadores, així com, per al sistema sanitari.

Les infermeres necessiten aplicar les troballes de la investigació, per a decidir sobre la millor manera d’administrar serveis de cures de salut i per assegurar que aquests arribin al major número de persones possible. Gràcies a la investigació en infermeria, el coneixement científic pot ser desenvolupat amb la finalitat de millorar les cures infermeres, els resultats dels pacients i el sistema d’administració de cures de salut.

El col·lectiu infermer de Tarragona ha demostrat d’una forma contundent, la implicació que té dintre de l’àmbit de la recerca.

El dia 17 de novembre, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona, celebra la festa INVESTINF. Aquest projecte es va posar en marxa al març de 2011, amb l’objectiu de recolzar la investigació que realitzen els nostres professionals, ajudar-los en l’elaboració dels seus projectes i donar-los-hi les eines necessàries per a poder-lo dur a terme. Per aconseguir tot això, comptem amb un Comitè Científic, format per professionals investigadors  amb formació i experiència específica en temes de recerca.

El projecte inclou: formació, assessoria, informació, publicació dels treballs realitzats pels nostres col·legiats i l’organització dels Premis INVESTINF.

En aquesta ocasió hem rebut 55 treballs: 33 pòsters, 14 treballs de recerca i 8 projectes que han estat avaluats.

Podem dir que a la vista dels resultats, tant quantitatius, ja que és la convocatòria amb més participació, com qualitatius perquè  els treballs, en general, són d’una alta qualitat, els infermers i infermeres de Tarragona estan contribuint significativament, per a l’avanç científic de la professió.

INVESTINF@codita.org

Mª Jesús Almagro Lorca

Secretària de la Junta de Govern i Coordinadora dels premis INVESTINF

Recull de premsa local

Tac 12

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×