Els passats dies 3, 4 i 5 de novembre, es van celebrar a Tarragona les “III Jornades Internacionales de dolor Infantil” organitzades per ALGOS, la Unitat per a l’Estudi i el Tractament del Dolor de la Universitat  Rovira i Virgili, i de les que el Col·legi va ser membre col·laborador.

Una part importat de la població infantil pateix problemes de dolor crònic. Malgrat això, el aquest tipus de dolor  en nens no rep l’atenció que mereix; la mateixa Organització Mundial de la Salut reconeix que el dolor pediàtric no està sent tractat com deuria, adverteix sobre la manca de protocols desenvolupats específicament per aquesta població i demana una acció més decidida de polítics i especialistes per fer-li front.

La manca d’atenció als problemes de dolor en nens a l’Estat Espanyol queda reflectida  en el fet de que, tot i comptar amb un bon número d’unitats per atendre els casos de dolor en adults, no disposem d’unitats rellevants i característiques semblants per tractar el dolor crònic infantil.

L’Objectiu de la Jornada va ser el d’acostar la realitats dels problemes en l’avaluació i tractament del dolor crònic en nens i adolescents i mostrar els recursos disponibles per fer-li front al nostre context.

La primera conferència , “Chronic pain in children and adolescents”, a càrrec d’ Allen Findley, del IWK Health Centre de Canadà, va destacar per la seva constant menció a les infermeres especialitzades en el tractament del dolor crònic en nens i adolescents. A la taula “Dolor i Infermeria” formada per les infermeres Rosa Queralt, d’ALGOS; Rosa Notario, del Servei d’Anestesia i Reanimació Pediàtrica de l’Hospital 12 d’Octubre; i CarmeVidal, de l’Hospital Joan XXIII, es va a donar a conèixer el paper que els professionals infermers juguen en el terreny del dolor crònic en nens.

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×