El Col·legi Oficial d'Infermeres de Girona (Codigi) ha afirmat aquest  dijous que 18.000 professionals del sector es troben actualment sense  feina, una xifra que abans de l'estiu se situava entorn de les 10.000 i  que amb les retallades en sanitat ha augmentat.

La presidenta del Codigi, Carme Puigvert, ha assegurat en roda de  premsa que els professionals estan "indignats" amb les retallades  sanitàries, ja que senten que el col·lectiu està infravalorat i  infrautilitzat, i ha vaticinat que la situació pot anar a pitjor.

Segons Puigvert, de les 18.000 infermeres aturades el 10% són de la  demarcació de Girona, el que significa que aproximadament de les 3.300  col·legiades, 1.800 estan sense treball actualment.

Una altra xifra que exemplifica la situació del sector és que ha  caigut un 50% el nombre de graduats que troben feina en la demarcació i  és que el 2010, el 80% dels nous infermers sortia de la facultat amb  feina, una xifra que aquest 2011 ha baixat fins al 30%.

A més, a Girona aquest estiu un 5% de les col·legiades han demanat  informació per anar a treballar a l'estranger, i calculen que un 3% sí  ha decidit buscar feina fora, mentre que anys anteriors només un 1%  decidia anar-se'n.

TV3     Catalunya Ràdio

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×