Boi Ruiz, conseller de Salut, es va reunir el passat  8 de setembre, amb el Consell de la Salut de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, que és un òrgan en el qual estan representats municipis, associacions i col·legis professionals, així com els proveïdors de la Regió Sanitària.  La convocatòria forma part del compromís adquirit pel conseller el juliol passat, davant del Parlament de Catalunya, de promoure la transparència i la rendició de comptes amb els òrgans de participació que formen part del sistema de salut de Catalunya. Ruiz té previst reunir-se amb els consells de salut de totes les regions sanitàries, les properes setmanes.

 "El sistema català de salut no està en crisi"

 El conseller valora positivament el funcionament del nou model d’urgències nocturnes implantat des de l’1 de setembre a la zona.  Durant els cinc primer dies s’han realitzat 27 atencions domiciliàries.

Pel que fa  a la Regió Sanitària de Tarragona, els serveis d’urgències han funcionat amb fluïdesa a tots els hospitals, cosa que, segons el director dels Serveis Territorials, Josep Mercadé, “demostra que l’atenció telefònica i les atencions domiciliàries han donat la resposta adient a les demandes d’assistència d’urgència”.En els darrers cinc dies , no s’ha registrat cap increment especial dels serveis d’urgències a l’hospital Joan XXIII,  hospital de Santa Tecla a Tarragona, ni tampoc a  l’hospital Sant Joan de Reus, Pius Hospital de Valls o a l’hospital del Vendrell. Aquests centres, han tingut una assistència similar a la de qualsevol altre cap de setmana.

Pel que fa  a l’atenció domiciliària, durant els cinc primer dies des que es va posar en marxa el nou model, s’han fet 27 visites a domicili, amb una mitjana de 5,4 visites per nit i dia. La comarca amb més atencions domiciliàries, ha estat el Tarragonès Camp, amb 12 atencions, mentre que la de menys peticions, ha estat el Baix Penedès, amb 1.

Respecte a les ambulàncies, s’han activat 131 serveis en funció de la diagnosi. Pel que fa a les trucades telefòniques per a demanar atenció sanitària, en aquests primers cinc dies, s’han atès 102  sol·licituds, amb una mitjana de 20,4 diàries.

 El gerent de la Regió Sanitària de Tarragona, Josep Mercadé, ha demanat  confiança en el nou sistema. Segons Mercadé “sabem que tots els canvis provoquen incerteses, però estem convençuts que, a banda del que suposa la mesura en quant a l’optimització de recursos, queda demostrat que la qualitat del servei d’urgències, no només no disminueix, sinó que s’incrementarà, sobretot amb les atencions domiciliàries”.

Durant la roda de premsa prèvia a la reunió amb el Consell de Salut del Camp de Tarragona, el conseller Ruiz ha afirmat que, la implantació del nou model d’urgències a la zona, s’està desenvolupant amb normalitat. Ruiz assegura, que "el sistema català de salut no està en crisi, tot i que estem passant moments difícils". El conseller ha insistit que l’objectiu del Govern és “garantir la sostenibilitat del sistema sanitari públic, que és excel·lent i cal preservar. No ens plantegem cap alternativa", ha clos.

Salut estudia agrupar les llistes d’espera de la mateixa regió sanitària.

Durant la roda de premsa, el conseller Boi Ruiz, va anunciar que, dins la reorganització del pla, prevista per al proper mes d’octubre, s’estudia agrupar les llistes d’espera d’un mateix territori. D’aquesta manera, una comissió oferiria als pacients, l’opció d’escollir algun dels centres hospitalaris, dins de la mateixa regió sanitària. Així doncs, un pacient de Tarragona podria ser atès als hospitals del Vendrell, Valls, Santa Tecla, Joan XXIII de Tarragona o Sant Joan de Reus, sempre que el pacient estigués d’acord i el temps d’espera en aquests centres fos inferior.

Comunicat del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona.

Anna M. Pedraza, presidenta del Col·legi Oficial d’infermeres i Infermers de Tarragona, va assistir al dinar de treball que el Conseller Boi Ruiz va tenir amb els diferents col·legis professionals. Durant la roda d’intervencions, va ser la primera, en traslladar un comunicat  posant de manifest , la realitat de la professió infermera a Catalunya i a la demarcació.

A continuació, us adjuntem el comunicat del Col·legi juntament amb les notícies  recollides als diferents mitjans.

Notícies relacionades amb la compareixença del conseller Boi Ruiz.

Diari de Tarragona
ABC.es

El Economista.es
Tarragona 21

La malla
DelCamp.Cat
La Ciutat
Regió 7
Tarragona Ràdio
Tac12
Canal Català Tarragona

Notícies relacionades amb el comunicat de CODITA

Delcamp.cat
La Ciutat
E-notícies

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×