El passat mes d’abril, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona va posar en marxa l’observatori on tant professionals com a ciutadans, poden notificar, de manera completament anònima, els efectes que les retallades a la sanitat estan tenint als diferents centres sanitaris de la província. Des de llavors, hi ha hagut un degoteig constant de queixes que en els darrers dies s’ha vist accentuat davant la possibilitat del tancament nocturn dels CAPS.

La major part de les notificacions procedeixen d’infermeres i infermers als que no se’ls hi ha renovat el contracte, també d’aquells que han de suportar una càrrega assistencial important a causa de la reducció del personal, els que veuen disminuïda la seva qualitat assistencial, els que viuen amb neguit el futur professional, aquells que pateixen precarietat laboral, o aquells que s’han quedat sense vacances o sense dies de formació.

Usuaris i professionals d’urgències, indignats

En els darrers dies, crida l’atenció el considerable número de queixes per part de les infermeres dels centres d’urgències d’atenció primària, els QUAPS. En el cas de Reus, la possible creació d’una unitat formada exclusivament per un metge i un xofer, deixant de banda als professionals de la infermeria, ha provocat que molts d’ells manifestessin la seva indignació. Aquesta mesura, asseguren, “podria posar en risc la qualitat assistencial”, a més de ser incongruent. “La major part de les cures que es duen a terme al servei d’urgències, formen part de les competències de les infermeres”, que les realitzi un metge no afavoreix, en absolut, a la sostenibilitat del sistema”. Tant mateix, cada cop són més els ciutadans que es queixen al veure como s’eternitza la seva espera als serveis d’urgències, o els que temen haver de desplaçar-se a Joan XXIII o a Santa Tecla si el seu CAP de referència suprimeix el torn de nit.

El passat 28 de Juliol, es va convocar un roda de premsa al Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona, on Carme Fabra, primera vocal de la institució, va fer declaracions sobre el balanç de l’observatori i l’evolució de les queixes que en ell es recullen.

{saudioplayer}tarragona.radio.20110728.mp3{/saudioplayer}Tarragona Radio

Tarragona21.com   Diarimes.com   TarragonaRadio.cat   Enfermundi.com   Tac12   Diarimes.com(2)   Diarimes.com(3)   TV3

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×