Més de 200 professionals  van assistir a la III Jornada Nacional, i la V Catalana,  sobre “Prevenció de la infecció respiratòria relacionada amb el sistema de salut”, que es va celebrar a Tarragona el passat 30 de juny, on un dels principals objectius era el de  promoure, fomentar i difondre l’estudi i la investigació de la prevenció de les infeccions i la higiene hospitalària.

“Un simple gest com el rentat de mans podria evitar un gran número d’infeccions hospitalàries com ara les de vies urinàries, quirúrgiques o respiratòries”, aquesta és una de les conclusions que va destacar la Sra.  Llum Torrens, presidenta de l’Associació Catalana d’Infermeres de Control d’Infeccions.

Cada cop són més els professionals sanitaris conscienciats amb la prevenció de les infeccions hospitalàries i extrahospitalàries, com ara les que poden patir els malalts crònics al domicili. Fruit d’aquest interès s’ha creat el màster en “Gestió dels Programes de Prevenció, Vigilància i Control de les Infeccions Relacionades amb el Sistema Sanitari” que es du a terme a la Universitat de Barcelona, l’UB, coordinat per l’ACICI.

El moment més emotiu de la jornada va ser quan el president de l’Associació Catalana de Fibrosis Quística, El Sr.  Celestino Raya, va fer un repàs a la història del seu fill, afectat perla malaltia.  Raya va insistir en  que els professionals sanitaris no es poden relaxar a l’hora de prendre mesures davant les infeccions, doncs una bactèria o un fong, que per a la majoria passa inadvertit, pot provocar la mort d’aquests malats.

La clausura de la jornada va anar a càrrec de la Sra. Anna M. Pedraza, presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona i del Dr. Josep Mercader, director  del Departament de Salut de Tarragona.  Mercader va destacar que, amb el nou model sanitari català, es vol potenciar l’estada domiciliaria, cosa que pot ajudar a evitar infeccions hospitalàries. Per la seva banda, Pedraza va destacar la qualitat de les investigacions dutes a terme per infermers i infermeres en el camp de les infeccions, i va encoratjar als assistents a participar en el concurs anual que la plataforma INVESTINF du a terme des del Col·legi, on els millors treballs d’investigació es veuen recompensats.

Una visita guiada a la Tarraco Romana,  organitzada pel Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona, va posar el punt i final a una jornada de treball intens.

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×