El  passat 15 de juny, i coincidint amb el Dia Mundial de la Prevenció dels Maltractaments a la Gent Gran,  la Fundació Pere Tarrés i la Fundació Agrupació Mútua, van organitzar la jornada   “Maltractament i Gent gran” al Palau Robert de Barcelona. Al llarg de la jornada es van debatre els diferents aspectes  dels maltractaments així com l’abordatge per a  la seva prevenció.

El maltractament a les persones grans ha esdevingut una realitat que cada vegada es fa més evident i que requereix d’ una atenció específica. El reconeixement públic d’aquesta classe de maltractament evidencia una nova modalitat de relació en que la violència física deixa espai a un altre tipus de violència més subtil, però no excloent de dolor o patiment.

La societat evoluciona i  algunes de les seves conseqüències,  com ara la professionalització dels dos membres de la parella , fa que la cura als necessitats: fills, avis, malalts i discapacitats, es vegi minvada i esdevinguin subjectes vulnerables. Per altre banda s’està sacralitzant  la independència i això provoca que  es consideri  a la gent gran com un destorb en el projecte comú dels seus fills. Aquests, i d’altres fenòmens,  van ser tractats al llarg de la jornada.

Ana M. Pedraza, presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona, juntament amb  Dolors Bosch i Carme Fabra, Tresorera i Primera Vocal respectivament, varen assistir a la jornada. Les tres representants de la institució coincideixen en assegurar que cal una coresponsabilitat per part de tota la societat per tal de garantir la qualitat de vida d’aquells que ens han cuidat prèviament i que, en la majoria dels casos, continuen  tenint  cura dels nostres fills.

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×