Segons Joaquim Nin: “ Els indicadors ens mostren que la rebaixa sanitària no afecta la qualitat del servei “. 

De la seva banda, el gerent de la Regió Sanitària de Tarragona, Josep Mercadé, assegura que “la voluntat del Govern és mantenir totes les especialitats que es presten a l’hospital Joan XXIII”.

La segona reunió de la “Taula de Salut”, que es va celebrar ahir dia 15 de juny, va   aplegar al delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nin , al  gerent de la Regió Sanitària de Tarragona, Josep Mercadé, i als representants dels col·legis professionals, i als sindicats  del sector. La secretaria general del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona, Mº Jesús Almagro, va assistir en representació de la institució. La reunió  va servir per presentar l’avantprojecte de pressupost de l’àmbit de salut a Tarragona per a l’exercici de 2011. El pressupost destinat a sanitat a la demarcació de Tarragona suposa una rebaixa del 7,3% respecte el 2010.

Entre les mesuren que es preveuen aplicar properament es troben les següents:
1. Reduir els càrrecs directius de les empreses
2. Reordenar els serveis:
A l’atenció continuada: es potenciarà l’atenció domiciliaria i es suprimirà els torn de nit d’alguns centres.
A Urgències: es farà la integració dels seus dispositius d’atenció primària amb els hospitals del seu àmbit geogràfic.
A l’atenció terciària: les intervencions d’alta complexitat es concentraran en els hospitals d’alta tecnologia de la demarcació de Barcelona.

A la reunió es va parlar sobre la reorganització dels serveis i els nous models que es volen implantar per tal “d’aplicar les rebaixes necessàries donada la situació actual, però garantint la qualitat de la salut”, va explicar Joaquim Nin. Com a exemple, el delegat  va  citar la reformulació que es farà en alguns centres d’atenció continuada. Nin va manifestar  que va estar una reunió molt positiva i que des del Govern es  vol compartir, amb tots els operadors i sectors implicats, tota la informació per tal de  crear sinèrgies que ajudin a aconseguir l’objectiu de tots, que és garantir una alt nivell de qualitat a la sanitat a Tarragona”. En aquest sentit, Josep Mercadé ha informat de la posada en marxa d’un sistema d’indicadors de qualitat que demostren que  les accions endegades no afecten la seguretat ni la qualitat de la prestació sanitària: “segons les primeres dades que disposem, del gener a l’abril del 2011, queda clar que en alguns àmbits, com el de la despesa farmacèutica, ja s’estan assolint objectius de rebaixa que demostren que no s’afecta al servei. Hem d’analitzar més dades i en més temps, però estem en la línia. I vull agrair als metges, les infermeres i els farmacèutics l’esforç que estan fent per assolir aquest objectiu”, va dir Mercader.

Aquests indicadors també mesuren el temps que un pacient passa ingressat a l’Hospital, el nombre de cirurgies ambulatòries i d’altres ítems que es poden consultar per centres, per especialitats o per patologies i que ens han de permetre garantir que no es posa en risc la salut de les persones.

El delegat del Govern va manifestar la voluntat  de continuar amb la convocatòria de la Taula de Salut, “ja que ens sembla una bona eina per poder compartir i recavar informació que, fins i tot, ens pot servir per replantejar algunes accions”.

Per la seva banda, Maria Jesús Almagro, va expressar “ el neguit i preocupació pels efectes que, aquestes i altres mesures posades en marxa  des de fa temps, puguin tenir sobre el col·lectiu infermer, que haurà d’assumir una major carregar de treball i conviure amb la incertesa de mantenir o no el seu lloc de treball”.

Des del Col·legi us recordem que teniu a la vostre disposició l’Observatori CODITA,  al que podeu accedir des del Web  www.codita.org  i a on podeu deixar les vostres inquietuds i queixes per fer-les arribar a les institucions pertinents. La vostra col·laboració és fonamental per  conèixer de primera ma el que passa a la nostra demarcació.

Moltes gràcies

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×