En col·laboració amb l’Hospital Verge de la cinta de Tortosa, va tractar sobre “L’Ictus. Tendències d’Infermeria en patologia vascular cerebral”.

El passat dia 10 de juny, la societat Espanyola d’Infermeria Neurològica (SEDENE), va organitzar, en col·laboració amb l’hospital de Tortosa Verge de la Cinta, la V Jornada Catalana d’Infermeria Neurològica en les instal·lacions del Restaurant Julivert.

Sota el títol “L’Ictus. Tendències d’infermeria en la patologia vascular cerebral”, aquest any  s’ha realitzat un apropament a aquesta malaltia cerebrovascular que representa, en els països desenvolupats, una de les primeres causes de mort i el condicionant més important d’invalidesa permanent.

Durant la Jornada es van  tractar aspectes com el Pla Estratègic Nacional de l’Ictus a Catalunya, el procés d’atenció de l’ictus a urgències i a la unitat d’ictus ,i  el tractament postural del pacient en la primera fase de l’ictus, entre d’altres. Així mateix es fa fer un taller pel maneig de la disfàgia.

En paraules de la presidenta de SEDENE, Silvia Reverté, “el paper de les infermeres  és fonamental davant l’ictus, ja que els professionals poden detectar el deteriorament neurològic de manera precoç, identificar les causes i posar en pràctica les mesures terapèutiques oportunes per tal d’evitar possibles complicacions”.

La Jornada es va clausurar amb la presència de la presidenta i primera vocal del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona, Ana M. Pedraza  i Carme Fabra respectivament, que van otorgar el premi del Public:El personal de enfermería delante de la disfagia: signos de alerta y detección. Autores: Castell Sanchez, D; Franch Bo E, Robles Benitez M, Lores Cumba C, Botella Serrano N y Monllao Gine MC.

 El premi del Comitè Científic va anar a parar al treball: Impacto de la Escala Gijón en la unidad de Ictus del Hospital Germans Trias i Pujol. Autores: Marc Pagés, Cristina Casanovas, Neus Picañol, Montserrat Allué y Vanesa Asencio.

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×