El passat  14 de juny, es va celebrar a Salou  la jornada “La pell té memòria”, organitzada per l’Associació Espanyola Contra el Càncer, l’AECC.

Conscienciar sobre la necessitat de prevenir el càncer de pell, va ser el motiu de la celebració de la jornada.  L’acte va comptar amb la presencia de la Princesa d’Astúries i Girona, Leticia Ortiz, un destacat reclam per a una causa tant important.

altL’acte es va iniciar amb la intervenció d’Anna Vilallonga, presidenta de la Junta de Tarragona de l’AECC. Vilallonga va destacar la importància de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de protegir-se del sol per prevenir el càncer de pell, especialment en una zona “tant assolellada com és Salou”.

A continuació va intervenir la presidenta de l’AECC, Isabel Oriol, qui va fer referencia a la tasca realitzada per l’Observatori del Càncer, organisme del qual es desprenen dades com ara que els nens i els adolescents són un dels col·lectius més vulnerables per les hores que passen al sol sense protecció.

José Martínez, secretari general de Sanitat, i Boi Ruiz, conseller de Salut, van destacar la feina realitzada per l’AECC pel que fa a la prevenció i conscienciació del càncer.

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermeres de Tarragona va tenir presència  a la jornada amb la l’assistència de la seva presidenta, Ana M. Pedraza, i la seva primera vocal, Carme Fabra. Les dues representats de la institució van destacar el paper rellevant de les infermeres i els infermers  a l’hora de conscienciar a la societat de que la pell s’ha de protegir des de la infantesa perquè, com bé diu el títol de la Jornada, “La pell té memòria”. “Si la pell es protegeix des de petits, es poden prevenir melanomes a l’edat adulta”, assegura Pedraza.

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×