Coincidint amb el Dia Internacional de la Infermeria, l’Associació Catalana d’Infermeria Pediàtrica va celebrar el passat dia 12 de maig  l’acte inaugural del seu 8è Congrés a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca. Amb la conferència “Des de a Florence Nightingale als nostres dies”, M.Luz Fernández, infermera pediàtrica i  llicenciada en Història, va fer un ampli repàs a la història de la infermeria.

 

 

Tot seguit va tenir lloc l’Acte Inaugural. Josep poblet, alcalde de Vila-seca i president de la Diputació de Tarragona, va donar la benvinguda als assistents i va presentar als diferents membres de la mesa presidencial. Carme Vives, directora de l’Escola Universitària d’Infermeria de la URV;  Mariona Creus, degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya;  Montse Guitart, presidenta de l’Associació Catalana d’Infermeria Pediàtrica, van ser les autoritats que van presidir l’acte. El factor comú a destacar de les seves intervencions va ser l’evolució que la formació en els estudis d’Infermeria ha experimentat en els darrers deu anys, on s’ha passat de diplomatura a grau amb accés a  màster, doctorat i especialitat. També van coincidir en destacar el paper de la Infermeria com la solució per tal de sortir de la crisi sanitària actual amb una capacitat de gestió més que demostrada.

Daniel Ruiz Hurtado, al piano i Roger Morelló Ros, al violoncel, van ser els encarregats d’oferir un concert que va fer les delícies dels assistents i va posar de manifest la bona feina que des del conservatori  Vila-Seca s’està duent a terme.

Com a cloenda, l’Excel·lentíssim Ajuntament de Vila-Seca va oferir un “Vi d’honor” als assistents mentrestant s’anaven intercanviant impressions i es preparaven per la intensa jornada de l’endemà.

Conferència Inagural M. Luz Fernández

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×