Coincidint amb la celebració del dia Internacional de la Infermeria, el 12 de maig,  el president de la Generalitat,  Artur Mas,  va convocar una audiència privada amb el Consell dels quatre Col·legis Professionals d’Infermeria de Catalunya. El motiu de la reunió no va ser el de negociar sinó el donar reconeixement a la professió i la d’intercanviar diferents  punts de vista.

Una de les conclusions a la que es va arribar al llarg de la trobada va ser que Catalunya compta amb una sanitat molt medicalitzada respecte a la resta d’Europa. Si als països veïns disposen d’un percentatge de metges del 30% davant del 70% d’Infermeres, a casa nostre és d’un 45% de metges davant d’un 55% d’infermeres. Tenint en compte que els professionals de la Infermeria són els que passen les 24 hores al costat del pacient, és un percentatge bastant deficitari.

Des del Consell d’Infermeria es va demanar transparència  i que es tingui en compte a  tots el col·lectius a l’hora de prendre decisions davant les retallades pressupostàries.

Per la seva part, el Govern va assumir el compromís d’assegurar un bon funcionament del Sistema Sanitari Català.

Diari de Tarragona

Tarragona21

Col·legi Infermeria Tarragona

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×