Tot i que les vendes de tabac han baixat més d’un 30%, en els darrers sis anys a la nostra demarcació, Tarragona continua sent la província amb més prevalença de fumadors a Catalunya.

El passat dia 4 de maig es va presentar als Serveis Territorials de Salut de Tarragona, el catàleg de professionals de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, que faciliten i donen suport als fumadors, per a deixar de fumar.

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona ha donat suport a aquesta iniciativa, al tractar-se d’un dels col·lectius, juntament amb metges i farmacèutics, que més pot ajudar als fumadors, a trencar amb un mal hàbit, que provoca una mitja de 24 morts al dia, a Catalunya.

El catàleg ve complimentat amb un pòster, per a posar a l’entrada dels centres sanitaris i de les oficines de farmàcia, i d’un punt de llibre per entregar als fumadors, amb el missatge “Deixar de fumar és una de les millors decisions que pots prendre a la teva vida. Algú  molt a prop teu et pot ajudar a deixar de fumar”.

Aquests materials han estat elaborats per l’Associació de Professionals per a la Prevenció i el Tractament del Tabaquisme (APPTA) de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, que des de l’any 2004 està duent a terme, iniciatives per sensibilitzar a la població.

Després de l’entrada en vigor de la llei de mesures sanitàries enfront del tabaquisme, les vendes de paquets de cigarrets, s’han reduït un 34%. Les conseqüències d’aquest descens, són més que favorables, i es posen de manifest amb els canvis en la incidència de malalties relacionades amb el tabac, com ara l’asma bronquial o l’infart de miocardi.

En el catàleg, s’han recollit més de 100 professionals d’arreu de la demarcació, als quals se’ls hi pot demanar dia i hora, per a rebre la seva ajuda. Les dades del catàleg s’aniran actualitzant periòdicament i estaran penjades a la web del Departament de Salut i al Facebook

Diari de Tarragona
delCamp.cat

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×