El passat divendres, 29 d’abril de 2011, va tenir lloc a la Delegació del Govern de Tarragona, la segona “Taula de la Salut” que el Delegat del Govern, Joaquim Nin i el director dels Serveis Sanitaris Territorials de Salut, el Dr. Josep Mercader, varen mantenir amb els diferents Col·legis Professionals de l’àmbit de la salut i sindicats.

Van assistir:

·  Anna Maria Pedraza, Presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona

·  Carles Llop, Cap de la Unitat de Farmàcia. RDTC

·  Jordi Salvador, Secretari general d’UGT a Tarragona

·  Jaume Pros, secretari general de CCOO a Tarragona

·  Mercè Maduell, Vocal del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona

·  Dr. Fernando Vizcarro, President del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona

·  Dra. Concha Abril, vicepresidenta del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona

·  Joan Miquel Saracho, representant del sindicat CGT a Hospitalària

·  Ana Bayari, representant del sindicat SATSE a Primària

·  Representant de Metges de Catalunya

·  Representant de CATAC a  Hospitalària

·  Representant de SATSE hospitalària

El Delegat del Govern, Joaquim Nin va voler enviar dos missatges fonamentals:

El primer, aclarir l’estat de confusió que s’ha creat arran de les retallades de la intenció de privatitzar la sanitat amb el clar missatge de que “el Govern no va contra la Salut Pública”.La voluntat del Govern, segons Nin, és la de que “tots els processos es dugin a terme amb el mínim impacte sobre els lloc de treball”. El Delegat també es va comprometre a “mantenir” la qualitat assistencial en els serveis d’Urgències, malalts crítics i Atenció Primària.

En segon lloc, una crida a evitar els missatges d’alarma, advertint de que la informació s’havia d’anar donant a mesura que fos certa, assegurant que la situació crítica de les finances és aprofitada políticament en contra del Govern actual.

Aquesta és la segona “Taula de Salut” que es du a terme des de la Delegació. La primera va tenir lloc el passat dia  27 d’abril amb els diferents operadors de la sanitat al territori. Van assistir: el director de l’ICS Tarragona-Terres de l’Ebre, la directora de l’Hospital Joan XXIII, el director de l’ICS Primària, el director i el gerent de la Xarxa Sanitària i Social de Sta. Tecla, el director general de SAGESSA, el director mèdic del Pius Hospital de Valls, el gerent de GIPSS, el director i la directora mèdica de l’Institut Pere Mata, el cap de la Unitat de compra de Serveis i Control de Gestió RSCT i el cap de la Unitat de Farmàcia RSCT.  

La voluntat d’aquestes reunions, en paraules del Delegat Nin és:“ aplegar a la mateixa taula tots els agents implicats per definir la diagnosi, abordar quines mesures s’han d’efectuar en aquest àmbit, valorar els ajustos que s’han de fer, i  prioritzar. Després, el Govern, amb tota la informació, prendrà les decisions que cregui més convenients. El més important, però, és que la comunicació que es doni a la ciutadania sigui la correcta i no desvirtuada.”

Per la seva banda, Josep Mercader, va confirmar que la tisorada en el pressupost de l’hospital Joan XXIII, no serà d’una 16% si no d’un 10%. També va insistir en que la informació que s’havia de donar era la obtinguda “de primera ma” i no la fonamentada en rumors.

El sentiment generalitzat per part del Col·legis Professionals és el de que la informació rebuda arriba tard, tot i que les mesures són millorables i que se’ls hauria hagut de tenir en compte temps enrere, i no ara amb “l’alarma social”. Per la seva banda, els sindicats no troben motius per desconvocar les mobilitzacions previstes ja que encara són molts els llit que romanen tancats.

La propera taula de salut serà convocada d’aquí a un mes per tal de tornar a fer valoracions.

Gencat.cat
Tot Tarragona.cat

El Punt

delCamp.cat

Diari de Tarragona

Tarragona Radio

Yolanda Serra Martínez
Cap de Comunicació Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×