El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona i representants d’infermeria dels diferents sindicats s’uneixen i alerten de les greus conseqüències de les retallades. A una setmana de la posada en marxa de l’observatori que  vetlla pels professionals i ciutadans, es deixen veure queixes que  mouen al Col·legi i als sindicats a unir esforços.

Aquesta és la primera vegada, que el Col·legi Professional d’Infermeres i Infermers de Tarragona, fa una trobada amb els representants d’infermeria dels diferents sindicats, per unir esforços davant les retallades del govern.

 

L’Observatori que el Col·legi va posar en marxa el passat tretze d’abril, recull notes d’incertesa i preocupació, que no han deixat indiferents als diferents representants del col·lectiu sanitari. L’expressió que més s’ha sentit durant la primera reunió, és la de què, tant Col·legi com sindicats, estan disposats a fer el que faci falta, doncs la situació de precarietat que estava vivint la infermeria, s’ha vist agreujada de tal manera, que està portant als professionals a viure situacions complicades.

El Consell dels Col·legis Professionals d’Infermeria de Catalunya,  ha creat un gabinet de crisi que es reuneix setmanalment per avaluar les conseqüències de la nova situació a la sanitat catalana. La primera reunió va tenir lloc el passat catorze d’abril, coincidint amb les declaracions que el president, Artur Mas, va fer a Catalunya Ràdio demanant la col·laboració de la Infermeria per a “sortir d’aquest moment complicat”.  A l’endemà es va sol·licitar una entrevista amb el president i es resta a l’espera de la seva resposta.

Els sindicats, per la seva part, estan convocant mobilitzacions que es deixaran veure al llarg dels propers dies i que compten amb el recolzament, no només dels professionals, si no de diferents associacions i agrupaments veïnals.

Tant el Col·legi com els sindicats,  coincideixen en afirmar que els professionals infermers són el pes específic de la sanitat catalana i plantegen la següent reflexió: què passaria si el col·lectiu, més de 40.000 professionals a Catalunya, es poses d’acord i fes una vaga general?. Tot i que mai s’ha dut a terme una mobilització d’aquestes dimensions,  exclusivament amb personal infermer, el caire que està agafant el panorama sanitari, deixa la porta oberta a prendre iniciatives.

Tarragona21
diari més
Diari de Tarragona
El Punt

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×