Les dos principals organitzacions professionals sanitàries de l’estat espanyol i internacionals han celebrat avui quinze d’abril, la “Cumbre Médico-Enfermera” que reivindica la col·legiació universal com a l’únic mitjà per garantir la seguretat dels pacients. Per a les organitzacions col·legials de medicina i infermeria, la universalitat de la col·legiació és la garantia del registre i control deontològic.

La ministra de Sanitat, Política Social Igualtat, Leire Pajín, i el president del Partit Popular, Mariano Rajoy, han assistit a la cimera i han manifestat el seu recolzament a les professions. La Organització Mèdica Colegial (OMC) i l’Organització Col·legial de la Infermeria, organitzadors de la trobada, consideren que a la resolució del Ple del Parlament Europeu sobre l’aplicació de la Directiva 2006/123/CE relativa als serveis (Directiva Bolkestein), els serveis sanitaris quedaven “expressament exclosos”.  Així mateix, han apuntat que el Govern de José Luís Rodríguez Zapatero, “ha decidit incloure’ls a l’hora de la transposició d’aquesta directiva i dur a terme un alliberament sense precedents d’aquests sectors”. Per tot això han organitzat aquesta cimera per tal de recolzar la “universalitat de la col·legiació i del control deontològic”, ja que, al seu judici, “ha de seguir sent exercit per les pròpies organitzacions professionals, independents i democràtiques com a mitjà que ha demostrat la seva validesa a l’hora de garantir la seguretat dels pacients.

Els màxims responsables dels organismes reguladors dels països assistents a la cimera, Espanya, Regne Unit, França, Alemanya, Itàlia, Brasil i Austràlia, entre d’altres, han exposat la situació actual de les professions als seus respectius països demostrant, amb acurades ponències, la necessària exigència de la universalitat de la col·legiació i del seu control deontològic.

Anna M. Pedraza, presidenta del Col·legi Oficial d’infermeres i Infermers de Tarragona, Dolors Bosch, Tresorera i Carme Fabra Vocal I de la mateixa organització, amb Giovana Natividad Tassara, Mª Agustina Amador, Josepa Gavarro i Cecilia Huerta, juntament amb altres representants dels diferents col·legis catalans, han assistit a la reunió per tal de poder defensar els interessos professionals dels seus col·legiats, vetllar per l’adequació de l’activitat professional i poder garantir  la seguretat dels pacients, tal i com recull el lema d’aquesta cimera mundial.

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×