El Consell dels Col·legis Oficials d’Infermeria de Catalunya ha creat un gabinet de crisi que avalua les conseqüències de les retallades sanitàries. La junta directiva de la institució Tarragonina es manifesta contra les mesures adoptades pel Govern.

 Els anuncis, encara per concretar, de les retallades pressupostàries a la sanitat catalana, ja evidencien  les seves conseqüències.  Les nombroses protestes que s’estan duent a terme a les portes  de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona són un bon exemple.

El Col·legi oficial d’Infermeria de Tarragona, com a garant de l’exercici professional a la demarcació,  no ha esperat a evidenciar les seves consideracions. Segons  l’organisme,  la Infermeria no té perquè assumir la ineficiència del sistema actual de salut ni pot permetre que es posi en risc la seguretat del col·lectiu i de l’usuari. Tenint en compte que el ràtio infermera/pacient a Catalunya és considerablement inferior al de la resta d’Europa, un 4’7 davant un  8’3, les retallades a un col·lectiu que ja fa temps pateix una important precarietat laboral, podrien posar en perill la qualitat assistencial que el ciutadà mereix i la que les infermeres i infermers ofereixen.

En recents declaracions a Catalunya Ràdio, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat la col·laboració als professionals  de la infermeria per tirar endavant aquest moment complicat. Es demana una aliança amb el col·lectiu  després d’haver pres una sèrie de decisions que no han contemplat  a la professió  i que posen en perill l’actual sistema sanitari. El Col·legi professional de Tarragona, juntament amb els Barcelona, Lleida i Girona, recullen les paraules del President han  sol·licitat una entrevista  amb el polític per tal de fer-li arribar la veu dels usuaris i dels professionals. A tal efecte, les quatre institucions  han creat un gabinet de crisi que avalua el dia a dia d’aquesta situació.

Ana M. Pedraza, presidenta dels Col·legiats a Tarragona,  demana la participació dels professionals  a l’hora de decidir sobre qualsevol política sanitària. Alhora, insisteix en que no es pot permetre que Catalunya perdi més capital humà. Els països europeus reconeixen la qualitat dels nostres professionals i s’estan oferint com alternativa laboral, facilitant-los el  desplaçament, l’ estància i la immersió lingüística.  Quan la crisi arribi a la seva fi mancaran professionals formats a Catalunya i ens veurem obligats a contractar personal provinent d’altres països, un èxode evitable.

La darrera reunió portada a terme pel gabinet de crisi va tenir lloc el passat dijous dia catorze d’abril, coincidint amb trobada que els quatre col·legis han fet a Madrid amb motiu de  la “Cumbre Mundial Médico-Enfermera” a la Universitat Complutense de Madrid. Coincidint amb aquest esdeveniment, venen al cas les declaracions dels  Dr. Ricard Guitierrez, Vicepresident de la Unión Europea de Médicos Especialistas (UEMS), qui ha destacat al sistema sanitari del nostre país com un dels  millors d’Europa.

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×