El conseller de Salut Boi Ruiz situa les infermeres com la clau per a la reforma del sistema públic de salut

El Departament de Salut tindrà avui la reunió de la Professió Infermera, com a continuïtat de la celebrada el 8 de març passat amb el col·lectiu mèdic; n’hi ha prevista una tercera amb els professionals de l’atenció primària La xarxa  sanitària pública es basa en dos tipus d’atenció al malalt: la urgent i l’ordinària, però té molt poca adaptació a la demanda contínua i a la malaltia crònica, que cada cop té més importància: “cal adequar el sistema públic de salut a les noves necessitats sanitàries de la població catalana, i en aquest procés de transformació les infermeres hauran de jugar un paper clau”.

El conseller de Salut Boi Ruiz ha fet aquesta declaració davant dels representants dels col·legis i associacions professionals d’infermeria, amb qui s’ha reunit aquesta tarda per plantejar el futur paper de la infermera tot donant suport a la reorganització del sistema sanitari públic i a la sostenibilitat econòmica, que és l’eix central de l’acció del Departament de Salut aquesta legislatura.

Atenció més eficaç i personalitzada. A la reunió s’ha posat sobre la taula que les infermeres són essencials perquè els ciutadans gaudeixin d’una assistència sanitària més eficaç i més adequada a les necessitats de cada cas.

Reforçar l’autoritat dels professionals clínics. En aquest sentit, i a l’igual que ja es va fer en la reunió amb el col·lectiu mèdic, el conseller Ruiz ha demanat a les infermeres utilitzar el criteri clínic en la presa de decisions assistencials, i fer-ho tot utilitzant els instruments del Consell de la Professió Infermera i la Direcció Estratègica d’Infermeria del Departament de Salut.

Consell de la Professió Infermera. També s’ha anunciat avui un canvi d’orientació de la funció del Consell de la Professió Infermera de Catalunya (CPIC), que es consolida com a òrgan de consulta i participació del Departament de Salut.

El conseller de Salut ha presidit la reunió, acompanyat de Francesc Sancho, secretari de Coordinació i Estratègia, i Marisa Ridao, directora Estratègica d’Infermeria del Departament de Salut.

Hi ha assistit la presidenta Col·legi Oficial d’Infermeria de Barcelona, Mariona Creus,

degana del Consell de Col·legis d’Infermeria de Catalunya i presidenta de la Comissió de l’Ordenació del Consell de la Professió Infermera de Catalunya (CPIC), la presidenta del Col·legi d’Infermeres i Infermeres de Girona, Carme Puigvert, la presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeria de Tarragona, Anna Pedraza, el president Col·legi Oficial d’Infermeria de Lleida, Josep Mª Camps, com a representant del Col·legi Oficial d’Infermeria de Barcelona, Josep Paris, la presidenta de la Comissió de l’Exercici del CPIC, Àngels Sabaté, la directora de l’Escola d’Infermeria de Sant Joan de Déu i membre del Consell Assessor per a la sostenibilitat i progrés del sistema sanitari, Amèlia Guilera, el president de la Fundació d’Infermeria Catalana i membre del Consell de Direcció de Catsalut, Lluís Cabado.

31 de març de 2011

Veure Comunicat de premsa

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×