El Ministeri de Sanitat ha negat als investigadors de l’Hospital Can Ruti (l'equip del Dr Clotet), que estaven investigant el rol del retrovirus XMRV en la Síndrome de la Fatiga Crònica (SFC), fons per seguir la seva investigació. Aquest equip (Laboratori IrsiCaixa) és l'únic a Espanya que ha trobat el XMRV en el SFC i un dels pocs al món que ha començat a determinar els desarreglos immunològics que existeixen en el SFC. Aquest equip ja havia fet troballes d'importància mundial sobre el retrovirus VIH (el de la Sida) i els seus efectes sobre el sistema immunològic de les persones amb VIH. Ara estaven fent un important i necessari treball sobre el SFC. Però els seus fons s'han acabat i el Ministeri de Sanitat no vol donar prioritat a aquesta malaltia que afecta a 3 milions d'espanyols (dones, nens i homes). Les altres investigacions que s'estan fent a Espanya sobre el SFC, a part del de Can Ruti, són des de molt poc útils (l'ús de NADH en el SFC) fins a insultants (estudis sobre la personalitat de les persones amb el SFC).

QUÈ POTS FER TU?

1.      ESCRIURE A LEIRE PAJÍN, actual Ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat, dient-li que la investigació XMRV en SFC del Laboratori IrsiCaixa és una prioritat, que la vida de milions d'espanyols depenen de tal investigació i que reconsiderin la seva negativa a donar-los fons. oiac@mspsi.es

2.      ESCRIU AL NOU EQUIP DEL DEPARTAMENT DE SALUT CATALÀ. El Dr Sancho Serena és el nou Secretari d'Estratègia i Comunicació en el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.Escriu-li per a dir-li que estàs preocupat per que el Ministeri ha negat els fons que el laboratori de Can Ruti necessitava per a seguir la investigació sobre el XMRV en el SFC i que van a tancar aquesta via d'investigació per falta de fons. Digue-li que saps del seu compromís personal i polític amb aquestes noves malalties i que necessitem un compromís econòmic perquè les 250.000 persones a Catalunya malaltes amb SFC i FM puguin tenir alguna perspectiva de futur. francescsanchoserena@hotmail.com

3.       ESCRIU A l'EQUIP DE CAN RUTI per agrair-los el treball de recerca que han dut a terme sobre el SFC durant l'últim any, investigació que ens ha donat important informació sobre els desarreglos immunològics en el SFC. Dir-los que sentim molt que no hagin rebut la beca del Ministeri que esperaven i que esperem que segueixin buscant fons perquè necessitem, desesperadament, que continuïn treballant sobre el SFC, que no ens poden abandonar ara i que no hi ha altres viròlegs seriosos a Espanya que puguin fer el treball que fan ells. A Espanya, són la nostra única esperança. Dr Bonventura Clotet: bclotet@irsicaixa.es; Dr Julià Blanco: jblanco@irsicaixa.es; Dra Cecilia Cabrera: ccabrera@irsicaixa.es

4.      BUSCA DONACIONS entre amics, contactes, associacions, etc, donacions per a l'estudi XMRV en SFC de Ca Ruti:

nº cta: 2100 0325 41 02001422 05
Concepte: ESTUDI XMRV SFC
Beneficiari: Fundació IRSICAIXA
Adreça: Crta de Canyet s/n 08916 Badalona (Barcelona)
Persona de contacte: Lourdes Grau: lgrau@irsicaixa.es

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×