Com coneixeu, la malaltia pulmonar obstructiva crònica (l'MPOC), és una pneumopatia caracteritzada per la presència d'una obstrucció crònica i poc reversible

al flux aeri, causada principalment per la reacció inflamatòria al fum del tabac.És una malaltia prevenible i tractable, amb afectació extrapulmonar i que se sol acompanyar de comorbiditat. El fum del tabac és el principal factor de risc de l'MPOC. Altres factors són: la pol·lució, els fums de combustió, els factors genètics i el dèficit de l'enzim alfa1-antitripsina. La prevalença de l'MPOC a l'Estat espanyol és del 9,1 %; representa la quarta causa de mortalitat en el nostre país. Un 75 % dels casos o més segueixen sense diagnosticar. Ara, ja podeu consultar la nova Guia de pràctica clínica de la malaltia pulmonar obstructiva crònica. Aquesta publicació, la número 16 de la col·lecció de Guies de pràctica clínica que edita l'ICS, consta d'una versió extensa, una versió breu, material docent i consells per als pacients.

Guia

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×