Presentació de l’acte:
En contextos de privació de llibertat és freqüent que es produeixin situacions d’alteració de la conducta que acabin derivant en una immobilització o contenció mecànica. Aquestes intervencions, imprescindibles de vegades, però sempre estressants per a qui les pateix i també per a qui les practica, comporten riscos per a la salut i de vegades poden vulnerar drets fonamentals.

El propòsit de la cinquena jornada organitzada pel Mecanisme Català de Prevenció de la Tortura (MCPT) és convocar un panel de persones expertes en la teoria i pràctica de la contenció mecànica, tant de l’àmbit de la salut com del regimental, per polsar en comú un seguit de qüestions relatives a la prevenció, l’execució i el registre de la immobilització.

Entre les qüestions que es tractaran hi haurà com evitar les contencions mecanismes, quins són els procediments més adequats per dur-les a terme, quant de temps han de durar, quin paper han de tenir els serveis mèdics i d’infermeria, quins riscos tenen per a la salut o quins mecanismes de registre i garantia hi ha per salvaguardar els drets de les persones.

La jornada comptarà amb persones que treballen en l’àmbit penitenciari i de justícia juvenil, i està adreçada a persones i institucions interessades en la defensa dels drets humans de les persones privades de llibertat.

Dia: dimarts 26 de juny de 2018
Hora: de 17 a 19 hores
Lloc: Síndic de Greuges de Catalunya, Passeig Lluís Companys, 7, Barcelona

Inscripcions i informació

L’aforament és limitat. La inscripció, que és gratuïta, es pot fer fins al 17 de juny de 2018, a:

 

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×