Justificació:

 • El pacient ancià és un pacient que molt sovint ens trobem als nostres Serveis d’Urgències. L’augment de l’expectativa de vida comporta una major freqüentació, major necessitat de recursos sanitaris i una atenció específica d’aquest tipus de pacient. La SoCMUE te en l’actualitat set Grups de Treball experts en el maneig de patologies que afecten als nostres pacients. És per aquest motiu que hem volgut fer aquesta Jornada i l’hem titulat: “Cuidant de tu”. Cuidant de tu, pacient. Cuidant de tu, soci o treballador dels Serveis d’Urgències.

Objectius principal:

 • Donar a conèixer els diferents grups de treball de SoCMUE, a través de la resolució d’un cas clínic des d’una visió experta, la visió dels Grups de Treball de la Societat Catalana de Medicina d’urgències i Emergències. El protagonista d’aquesta Jornada serà un pacient d’edat avançada i tota la seva idiosincràsia. En aquest sentit, no es busca exclusivament la darrera actualització científica del tema sinó aprendre el maneig d’aquestes patologies des del punt de vista de l’expert.

Objectius secundaris:

 1. Abordar l’atenció inicial del pacient, l’evacuació complexa, la fisiopatologia del transport i el retorn al domicili (SoCTES)
 2. Valorar inicialment al pacient, primera actuació per part d’una Unitat de Suport Vital Avançat amb infermeria i la seva relació amb la Central Coordinadora (SoCIPUE).
 3. Revisar la continuïtat assistencial i la importància de la transferència de la informació entre nivells assistencials (tots els GdT).
  GdT SoCMUE: cuidant de tu
 4. Recordar les indicacions i no indicacions de VMNI (SoCMUE VMNI).
 5. Identificar la possibilitat de que tota o una part de la clínica que presenti el pacient pugui ser deguda o no a una intoxicació (SoCMUETOX).
 6. Recordar la importància d’un maneig acurat de la glicèmia en el pacient atès al Servei d’Urgències i la seva influència en la morbimortalitat. Revisar el maneig del pacient amb estat hiperosmolar. Recordar les indicacions del pacient diabètic a l’alta de l’hospital (SoCMUE Diabetis).
 7. Resoldre els dubtes ètics en l’abordatge del pacient ancià i l’adequació de l’esforç terapèutic (SoCMUE Bioètica).
 8. Atendre i cuidar al pacient ancià amb una necessitat d’atenció sanitària urgent tant des del punt de vista inicial amb la Valoració Geriàtrica Integral (3D+) com en la planificació d’atencions futures (GERIUrg)
 9. Coordinar els diferents Grups de Treball (SoCMUE).

Metodologia:

 • El Sr Antoni Raventós Malferit de 80 anys serà el nostre pacient. Mitjançant el que li passarà al seu domicili, podrem anar abordant les millors atencions sanitàries que necessitarà per poder resoldre el seu problema de salut amb eficàcia, eficiència i ètica.

Veure Programa en PDF

Inscripcions

 

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×