Jornada Cooperació Sanitària 2016_Cartell

La jornada de cooperació sanitària 2016, que organitza la secció de cooperants del Col·legi de Metges de Tarragona amb la col·laboració de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques, la Cambra de Comerç i el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers, serà un punt de trobada per a cooperants i tothom qui vulgui conèixer diversos projectes de desenvolupament des de la vessant sanitària.

Hi intervindran cooperants que narraran en primera persona les seves experiències.

Qui participarà? Sebastián Álvaro, periodista, qui molts coneixereu perquè va impulsar i dirigir durant 28 anys el programa de TVE “Al filo de lo imposible”, explicarà el projecte Hushé que realitza amb la Fundació Sarabastall des de l’any 2000. Hushé és un poblat de la regió de Baltistan, al nord del Pakistan, situat a 3.200 metres d’alçada i amb una pista de difícil accés. Álvaro va proposar a l’ONG Associació Sarabastall i a un amic portador d’aquesta zona, Little Karim, dur a terme un projecte de cooperació centrat en l’educació però treballant també en els camps de l’higiene, l’assistència sanitària, l’agricultura i la reforestació.

A la jornada del dia 16 de juny, Álvaro ens aproparà la realitat d’aquest territori. Ha rebut nombrosos premis, ideat, organitzat i dirigit més de dues-centes expedicions i exploracions. Ha realitzat més de 300 documentals i viatjat pels llocs més inaccessibles dels sis continents. Més informació a: http://www.sebastianalvaro.es

Susana Abajo, infermera i cooperant del Col·legi d’Infermeria, treballa amb l’ONG Matres Mundi. A la sessió aprofundirà en el projecte “Maternitat amb esperança”, que es va iniciar a Ruli (Rwanda) l’any 2009 amb la construcció de la casa maternal “La Lumière”. Davant la disminució de mortalitat maternoinfantil i els bons resultats obtinguts, es va sol·licitar la construcció d’una segona casa maternal als turons de Nemba, que va ser inaugurada el mes d’octubre de 2014 amb el nom de “La Lumière 2”. Actualment, l’organització continua treballant per afavorir la salut maternoinfantil, procurant la continuïtat en el procés obstètric.

La Dra. Laura Palacios, metgessa de família i cooperant del COMT, va participar l’estiu passat en un projecte de cooperació liderat pel Comitè Óscar Romero a Centreamèrica. Va viatjar a San Miguel de Acatán i Sant Rafael La Independència de la zona de Departament de Huehuetenango (Guatemala) amb el Dr. Miquel M. Biarnés per realitzar un estudi de les principals mancances de l’atenció sanitària de la població. La Dra. Palacios exposarà les vies de cooperació que s’han establert i com ha evolucionat el projecte, que també compta amb la participació de les Dres. Fernández i Revuelta.

DIA: Dijous, 16 de juny de 2016
HORA: 18:00 hores
LLOC:
Sala d’actes de la Cambra de Comerç
Avinguda Pau Casals, 17
43003 Tarragona

Programa en PDF

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×